ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μην πάρουμε εμείς τα βουνά…

«Ζωή αξιοπρέπειας» για τη Νέα Γενιά, ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Σημασία δεν έχει πότε θα πάει ο κ.Μητσοτάκης στο βουνό, αλλά να μην πάρουμε εμείς τα βουνά μέχρι τις εκλογές». Με αυτή τη φράση ‘απάντησε’ στα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε ορειβάτη που συνάντησε τυχαία την Τετάρτη στον Κορυδαλλό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος. Και αυτό διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είναι πολλά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο ίδιος, εξάλλου, υποστήριξε (Σκάι) πως «όταν μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερους μισθούς σε μία χώρα όπου 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται κάτω από 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, σε μία χώρα που είναι η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ στον ΦΠΑ, όπου οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος, και τα marketpass αποδεικνύονται ημίμετρα, και δεν βρίσκει μία κουβέντα να πει για τις διαρκώς διευρυνόμενες κοινωνικές ανισότητες, μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να το εκλάβει κανείς».
Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, επιμένουν να θέλουν να βάλουν την ατζέντα ενόψει εκλογών, αναδεικνύοντας σειρά θεματικών του προγράμματός τους που για αυτούς είναι κομβικές. Χθες ήταν η σειρά της ζωής αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά. Στην τελευταία επενδύει πολύ τόσο το κόμμα, όσο και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης που κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, που εδρεύει στην Κατερίνη, εστίασε ακριβώς στην ανάγκη εξασφάλισης αυτής της ‘ζωής αξιοπρέπειας’ για τους νέους.

Έδωσε, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους, μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας». Συνδέοντας, μάλιστα τη δυνατότητα αυτή με την ανάγκη μερικής έστω αποκατάστασης ή έστω φρένου στο brain drain, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και την έρευνα, προκειμένου να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στην χώρα και τα Ελληνόπουλα να μένουν εδώ αντί να φεύγουν, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο εξωτερικό. Ο ίδιος ωστόσο, έθεσε τους όρους, με τους οποίους θα πρέπει να γίνει αυτό, υπονοώντας εμφανώς ότι εκεί είναι και το σημείο της διαφωνίας του κόμματός του με την κυβέρνηση, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για καλές θέσεις εργασίας, και άρα διασφάλιση μίας αξιοπρεπούς ζωής, ενώ στην κυβέρνηση εννοούν την αριθμητική μόνο μείωση τάχα της ανεργίας, δημιουργώντας στην πραγματικότητα υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουμε μία ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ», είπε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.