ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα εφτά ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Τα πρώτα εφτά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, του οποίου επικεφαλής θα είναι η Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

Τα ονόματα με τη σειρά μετά τη Σ. Σακοράφα είναι τα εξής:

Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Χριστίνα Μπαλτατζή, μέλος του ΜέΡΑ25 από το 2018, όπως και του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς και από τα ιδρυτικά μέλη του ΜέΡΑ25 Βρετανίας.

Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας.

Κώστας Στεφανίδης, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Σεραφείμ Σεφερειάδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Life Member στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (CLH), και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής

Σπύρος Μουρατίδης, μέλος του DiEM25 από το 2016, Πολεοδόμος-χωροτάκτης, κάτοικος Αγγλίας και μέλος του εργατικού σωματείου Unison.

«Το 2019 το ΜέΡΑ25 έφερε ξανά στη Βουλή το πρόταγμα του ΟΧΙ, δηλαδή της ρήξης με την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία. Από τότε, μέσα στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 αποκαλύπτει την μεθοδευμένη λεηλασία Ανθρώπων και Φύσης και καταθέτει άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις εναλλακτικών πολιτικών. Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή, το ΜέΡΑ25 συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην ανιδιοτελή στήριξη κάθε κινήματος που τα έβαζε με την ολιγαρχία, την εκμετάλλευση Ανθρώπων και Φύσης, την Πατριαρχία, τον ρατσισμό, την πατριδοκαπηλία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 και συνεχίζει:

«Κι όταν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα οι εκλογές, με απόφαση του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας, το ΜέΡΑ25 κάλεσε όλες τις αυτο-προσδιοριζόμενες αγωνιστικές-προοδευτικές δυνάμεις σε ανοικτό, ειλικρινή διάλογο με στόχο ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα ρήξης με το σάπιο τώρα ώστε να γεννηθεί ξανά η προοπτική για ένα ανθρώπινο μέλλον».

«Πλειάδα προσωπικοτήτων, κινημάτων και κομματικών φορέων ανταποκρίθηκε και, έτσι, σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τα πρώτα σκιρτήματα την απαρχή της Συμμαχίας για τη Ρήξη - τα πρώτα εφτά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.