ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Η Αθήνα τσικνίζει και γιορτάζει παραδοσιακά

Με λαϊκό γλέντι στη Βαρβάκειο, παραδοσιακά δρώμενα και μουσική σε κεντρικά σημεία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων τήρησε την παράδοση της Τσικνοπέμπτης.

Ύστερα από τρία χρόνια, η Αθήνα γεμίζει ξανά με λαχταριστές μυρωδιές, μουσική, χαρά και γλέντι! Από νωρίς το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων άρχισε να δίνει τον ρυθμό, καλωσορίζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης στη Βαρβάκειο Αγορά, εκεί όπου παραδοσιακά χτυπά δυνατά ο παλμός της Τσικνοπέμπτης για την Αθήνα.

Από τις 11 το πρωί, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι, βρέθηκαν στην μεγαλύτερη αγορά της πρωτεύουσας, όπου οι κρεοπώλες έψησαν και προσέφεραν 350 κιλά κρέας, σε μια ατμόσφαιρα γνήσιου λαϊκού γλεντιού. Εκεί ήταν και ο μποέμ τραγουδοποιός με την κιθάρα του Παντελής Αμπαζής με το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» σε ένα λαϊκό πρόγραμμα με στοιχεία τζαζ και ροκ, και με τη συμμετοχή της λαϊκής τραγουδίστριας Μαρίνας Μανωλάκου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην καθιερωμένη του επίσκεψη, βοήθησε στο ψήσιμο και αντάλλαξε ευχές με τους περαστικούς και τους επαγγελματίες. Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Από την "καρδιά" της καλύτερης αγοράς της πόλης, τη Βαρβάκειο, ξεκινά ο αποκριάτικος ρυθμός, το κέφι και η χαρά που τόσο χρειαζόμαστε, κάτοικοι και επισκέπτες. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Ο εορτασμός της φετινής Αποκριάς στην Αθήνα ξεκίνησε σήμερα, από την πλατεία Κοτζιά, με την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ, που παρουσίασε το θρακιώτικο δρώμενο του «Μπέη». Στη συνέχεια με παραδοσιακούς σκωπτικούς αποκριάτικους χορούς διέσχισε τη Βαρβάκειο και κατεβαίνοντας την Αιόλου έφτασε μέχρι το Μοναστηράκι, όπου παρέδωσε την σκυτάλη στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων για να συνεχιστεί εκεί το γλέντι, με τους Μανώλη Σκουλά και Δώρα Λοΐζου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.