ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του εξωδικαστικού μηχανισμο

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της τροπολογίας που αφορά βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρυθμίσεων οφειλών, καταλογίζοντας της ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική και προσπάθεια δημιουργίας τοξικού προεκλογικού κλίματος.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του εξωδικαστικού μηχανισμού» και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, πρέπει να λυθεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος να μπουν κάποιοι που δεν πρέπει είναι μικρότερος από το να μην μπουν αυτοί που πρέπει να μπουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «κοροϊδία το Food Pass», τονίζοντας ότι τα ποσά είναι μηδαμινά μπροστά στο τεράστιο και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις ενώ απέρριψε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού για σκόπιμη απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για να μην ψηφίσει θετικά μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός ήρθε να μας πει ότι δεν ψηφίζουμε, παρόλο που ο πρόεδρος μας του έριξε το γάντι για να μας πει για τις παρακολουθήσεις. Μην μας λέει λοιπόν ότι είμαστε απόντες. Παρόντες είμαστε πάντα. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο και από τα χάλια που μας αφήσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η ίδια είναι αυτή που καλλιεργεί τοξικό, αποσταθεροποιητικό κλίμα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας με δεύτερες και τρίτες εκλογές.

Απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αντέτεινε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι λάτρεις της μη κανονικότητας, του λαϊκισμού και της τοξικότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.