ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ‘ψήφος στο ΠΑΣΟΚ’…

Υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού απέναντι στα συμφέροντα

Να αποδείξουν τι …βγαίνει, όταν επιλέξει κανείς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις  κάλπες, πασχίζουν στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, που βλέπουν  τη σεναριολογία για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, καλά νακρατεί. Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται σχεδόν σαν …πολύφερνη νύφη, πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές, αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ το συμπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό τους, προκειμένου να καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κάτι πάντως, που ενοχλεί εξόφθαλμα τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, που επιμένουν στην ανάγκη αυτόνομης πορείας του κόμματος και ξεκαθαρίζουν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν μετεκλογική συνεργασία, αφενός απαιτεί ισχυρό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφετέρου θα πρέπει να γίνει επί συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων.

Το πώς αντιμετωπίζει τέτοια σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, έδειξε με τον τρόπο του ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, από τη Δράμα όπου περιόδευσε. «Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα και την παρέα του, λένε συχνά: ‘Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει Νέα Δημοκρατία’. Μετά λέει ο κ. Μητσοτάκης, όταν του ασκούμε κριτική: ‘Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, θα βγει ΣΥΡΙΖΑ’», για να απαντήσει μόνος του από το βήμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης ότι αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚείναι ότι το κάνεις «για να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαούαπέναντι στα συμφέροντα που υπηρετούν».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, προχώρησε ακόμα παραπέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα τουδεν κρατά καν ίσες αποστάσεις. «Ίσες αποστάσεις κρατάς όταν θες να είσαι ουδέτερος. Πότε μείναμε ουδέτεροι; Το 2010; Τότε αυτό το κόμμα είπε την αλήθεια. Ποιοι είπαν τα ψέματα; Ο κ. Μητσοτάκης, που σήμερα περιφρονεί τηνιστορία μας», είπε, αναφερόμενος σε μία ανακοίνωση της κυβέρνησης και προτρέποντας με νόημα τον πρωθυπουργό να ρωτήσει την …αδερφή του, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, κόντρα τότε στην κομματική γραμμή της ΝΔ. «Το 2010 εμείς σηκώσαμε την ευθύνη, εμείς σηκώσαμε τη σημαία της συνέπειας και κάποιοι ήταν στην απέναντι όχθη να πετροβολούν την εθνική προσπάθεια λέγοντας μεγάλα λόγια για να κατακτήσουν τη θέση του πρωθυπουργού. Μετά τα ‘Ζάππεια’ έγιναν μνημόνια και η σεισάχθεια, funds για τα δάνεια του ελληνικού λαού», συνέχισε, στρέφοντας τα πυρά του αυτή την φορά τόσο κατά της Πειραιώς, όσο και κατά της Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.