ΚΟΣΜΟΣ

Τη χώρα επισκέπτεται ο Αμερικανός πρόεδρος

Πολωνία: Πιθανή η αύξηση του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα, δηλώνει ο πρωθυπουργός

O Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε «ευγνώμων» στις ΗΠΑ για την αποστολή νέων συστημάτων Patriot - Τη χώρα επισκέπτεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι είπε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την πιθανή αύξηση της παρουσίας Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα του, στην επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα στη Βαρσοβία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της συζήτησης με την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν για να καταστήσουμε την παρουσία (των Αμερικανών στρατιωτών) πιο μόνιμη και να αυξήσουμε τον αριθμό τους», είπε ο Μοραβιέτσκι στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Πρόσθεσε ότι είναι «ευγνώμων» στις ΗΠΑ για την αποστολή νέων συστημάτων Patriot και άλλων σύγχρονων όπλων και πυρομαχικών στη χώρα του.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Πολωνία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα και ηγέτες άλλων συμμαχικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και θα εκφωνήσει μια ομιλία για την Ουκρανία.

Σήμερα στην Πολωνία σταθμεύουν περίπου 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με το CBS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.