ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συνιστά εκβιασμό και τι όχι…

Συνεχίζεται η κόντρα για τον ‘εκβιαζόμενο’ Ανδρουλάκη

Κλιμακούμενη τείνει η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που ξέσπασε γύρω από τις δηλώσεις περί … «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη», άσχετα αν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι δεν υποστηρίζουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έλεγε εξ αρχής μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπονοώντας ότι η όλη παρακολούθησή του έγινε με στόχο να τεθεί σε ομηρία τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρο το κόμμα του.

Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον Σκάι 100,3. «Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν με τελικό σκοπό τον εκβιασμό. Εγώ θέτω απλώς τα ίδια ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε. Και ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθημένων υπογράμμισε και σήμερα ζητώντας μάλιστα διαλεύκανση της υπόθεσης πριν τις εκλογές , η επικεφαλής της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου κυρία Σόφι Ιντ Βελτ», είπε η Πόπη Τσαπανίδου, χωρίς να …πείσει όμως τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάλι, υποστηρίζουν ότι είναι τελείως διαφορετικό να μιλά κανείς για απόπειρα ομηρίας από το να υπονοεί ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένας πολιτικός αρχηγός έχει κάνει κάτι επιλήψιμο και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να βρεθεί εκβιαζόμενος. «Δεν υπάρχει εκβιασμός, δεν υπάρχει εκβιαζόμενος και δεν υπάρχει περιθώριο εκβιασμού», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον Σκάι και τονίζοντας ότι «αν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κάποιος κρατάει μία άλλη παράταξη και έχει στοιχεία και μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις αύριο το πρωί, αυτό συνιστά από μόνο του εκβιασμό».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εξηγούν ότι η όποια μομφή εκ μέρους τους δεν ήταν για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας στην πραγματικότητα πως οποιοσδήποτε πολίτης παρακολουθείται, μπορεί υπό συνθήκες να επιχειρηθεί να πέσει θύμα εκβιασμού. Χαρακτηριστικά είναι και όσα υποστήριξε μιλώντας στο Attica TV ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας στην πραγματικότητα πως όταν παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος στην χώρα, καθίσταται έρμαιο κάθε ερμηνείας.

Αίσθηση πάντως, προκαλεί το γεγονός, ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόπειρα εκβιασμού απέναντι σε οποιονδήποτε πέσει θύμα παρακολούθησης, άρα υπό συνθήκες και απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, αφήνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Ά Αθήνας σήμερα, Παύλος Γερουλάνος. Στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει (Attica TV) ότι κανείς δεν ξέρει τι περιλαμβάνει ο φάκελος κάθε παρακολουθούμενου πολίτη και τι μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός που δεν το γνωρίζουμε οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.