ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναρκτήριο λάκτισμα από Τσίπρα, με στόχο τη δημιουργία δυναμικής ανατροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Σαν να ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος…

«Ο εφιάλτης να πάρει τέλος». «Μητσοτάκης ή Δημοκρατία». «Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι δε θα είναι στο Μαξίμου σε λίγο». «Μεταφέρουμε την πρόταση μομφής στο λαό». Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις «ρουκέτες» που εξαπέλυσε χθες βράδυ στο, κατάμεστο, γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας, καθιστώντας σαφές ότι σε ό,τι τον αφορά, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Εξάλλου, η χθεσινή συγκέντρωση, κατά την οποία επικρατούσε το αδιαχώρητο, προς μεγάλη ικανοποίηση του Αλέξη Τσίπρα και των επιτελών του, διεξήχθη στον απόηχο της μείζονος πολιτικής πρωτοβουλίας που είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα από το Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: ότι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, θεωρώντας την κυβέρνηση «έκπτωτη» και καταγγέλλοντάς την ως μία κυβέρνηση «εκτροπής» που «έχει απολέσει το δικαίωμα και τη νομιμοποίηση να νομοθετεί».

Ντιμπέιτ

Η προεκλογική δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και με όρους διμέτωπου: δηλαδή, αφενός θα καταγγέλλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την «εκτροπή» σε σχέση με τις υποκλοπές, αφετέρου να αναδεικνύει όλα τα ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, που παραδοσιακά «βγάζουν» κυβερνήσεις -ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, κοινωνικές ανισότητες, αύξηση ανεργίας κ.α.
Ταυτοχρόνως, αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, ενώ την προσεχή Δευτέρα έρχεται η σειρά της Θεσσαλονίκης. Σαν να μην έφτανε αυτό, με στόχο να υπηρετήσει την στόχευσή του να λειτουργεί ως εάν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δια της Πόπης Τσαπανίδου, έθεσε πρώτος το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ: κάλεσε τον πρωθυπουργό να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα τηλεοπτικά πλατό -και, μάλιστα, όχι με «παράλληλους μονολόγους».

Δυναμική

Όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου με πλήρη γνώση των συζητήσεων που έχουν οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης στρατηγικής, στόχος του πρώην πρωθυπουργού είναι να γραφτούν από την αρχή οι πολιτικοί συσχετισμοί και να τεθούν οι πολίτες ενώπιον των μεγάλων διλημμάτων για την «επόμενη μέρα». «Οι δημοσκόποι λένε πως όταν προκηρύσσονται εκλογές, τα στοιχεία αλλάζουν. Εμείς θα επιταχύνουμε αυτή την αίσθηση», εξηγούν από την Κουμουνδούρου, προϊδεάζοντας για έναν «προεκλογικό μαραθώνιο» δύο ή και περισσότερων μηνών, που θα είναι ικανός να γεννήσει μία νέα δυναμική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να οργανώνουν όσο το δυνατόν ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις γίνεται, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι από τώρα ως το Πάσχα, θα έχει «οργώσει» τη χώρα περισσότερες από μία φορές –«δε θα αφήσει πρωτεύουσα νομού που να μην πατήσει», λένε από το Οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είτε έχουν τον Μάρτιο προκηρυχθεί επισήμως εκλογές, είτε όχι…

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ύστερα από όλα αυτά που έμαθες από το πιο πάνω σχόλιο
  μου και θα σου δώσουν κίνητρο να τα τσεκάρεις,
  αν το θελήσεις ,
  αγαπητέ μου νεαρέ .
  που ψηφίζεις για πρωτη φορά τώρα …
  Με την εμπιστοσύνη που σου δείχνει η Δημοκρατία μας για την με ήθος και με Διαύγεια Πλήρωση της θέλησης των ΕλλήνΠοφασισειςων ψηφοφόρων στο σύστημα μας και έτσι να αποφασίσεις !
  Περιμένουμε εμείς οι παλαιότεροι ,
  που Είχαμε Στερηθεί αυτό το δικαίωμα για πολλές και μεγάλες περιόδους στην Ζωή μας …
  να μάθουμε και από την δίκη σας στάση τώρα .

 2. Στην πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας έχουμε δει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ υπό τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου , τον επιλεγόμενο “ Γέρο της Δημοκρατίας “ , να αντιστέκεται στις ορέξεις και τις ατασθαλίες του παλατιού τότε , και να παραιτείται από εκλεγμένος Πρωθυπουργός βγαίνοντας στον Λαό με τον “Ανένδοτο “ του αγώνα για την διεύρυνση της Δημοκρατίας μας ….
  Γευτήκαμε “ Aποστασίες “ …., την πιο σοβαρή του πατρός του Κυριάκου , Κώστα Mητσοτάκη ,
  που στο τέλος μας έφεραν την εφτάχρονη Δικτατορία των καραβανάδων Συνταγματαρχών και σαν αποτέλεσμα είχε τον Διαμελισμό της Κύπρου και της κατοχής της από
  τους Τουρκαλαδες !
  Ακόμη πιο πρόσφατα , ζήσαμε την εμπειρία που μας καταχώρισε ο εγγονός του Γέρου της Δημοκρατίας Γιώργος Ανδρ. Παπανδρέου παραιτούμενος από την πρωθυπουργία της χώρας μας .
  Ύστερα μάλιστα από μια των πλουσιότερων πλειοψηφιών (44% ) με την οποία τον είχε τιμήσει ο Ελληνικός Λαός δίνοντας του πλήρη αυτονομία …. Στο αξίωμα του εκείνο.
  Απλά ,ταπεινά , ηθικά , πατριωτικά και με γνώση της κατάστασης μας ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ,
  και επίσημα ……
  αφού δεν μας δάνειζε κανείς πια λόγω των χρεών και των ελλειμμάτων των Στουςπροϋπολογισμούς των κυβερνήσεων Κωστακη !
  Ύστερα από την πτώχευση που ήδη μας είχε διμηουργησει η πενταετής και πλέον διακυβέρνησης του.
  NΑΙ .του Κώστα Καραμανλή ( ανηψιου του Κωνσταντίνου , οποίος μάλιστα είχε ανεβεί στην κορυφή της ΝΔ. Χωρίς Εσωκομματικές εκλογές αλλά από τους βαρόνους της δεξιάς .
  Για το τελευταίο αξίζει να επαναλάβουμε ότι τις έφερε στην πράξη προόδου και δημοκρατίας μέσα στα μεγάλα κόμματα πάλι ο Γ.Α.Π.
  Όταν δεν δέχθηκε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη και μας οδήγησε στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές των Μελών και των φίλων των πολλιτικων κομμάτων ….
  Όπως γίνεται σε όλο τον Δημοκτατικό κόσμο .
  Με όλα τα πιο πανω ειπωμένα , θα ήθελα ν ´ ακούσω από τον σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι αν το κόμμα του στις επόμενες εκλογές δεν έρθει πρώτο ,
  ΘΑ ΠΑΤΣΙΤΗΘΕΙ. Από αρχηγός γιατί κατάλαβε ότι δεν τον θέλει ο Λαός .
  Γιατί δε μας τό λέει , παρά θα συνεχίσει δολιοφθορές προς την πατρίδα και το πολιτικο της σύστημα μέχρι να βρει καμμενους , αντωναρους , Ραγγοθδοδες , Ξενογιαννακουπουλησσες και αλλά κακοποιά ή τουλάχιστον. Μη δρώντας τίμια πολιτικά όντα από τους βούρκους και τους υπονόμους της πολιτικής. Αυτά δηλ που πρεσβεύουν πηγαίνοντας αγγακλιτσα σχολιαστές ή σχολιαστριες σαν την FEMA και την Μαργαρίτα ΒΕΡΥΚΙΟΥ .

 3. Μαργαρίτα Βερύκιου ,
  Αν θες να κανείς καλό στον Μητσοτάκη για την επανεκλογή. του στην πρωθυπουργία της Χώρας μας , βριζε τον Χυδαία !
  Όπως ξέρεις εσύ με την Λεσβιακή σου διάλεκτο !
  Τον δε Αλέξη Τσίπρα ανέβασε τον στα ουράνια !
  Έτσι μόνον θα γίνεις περισσότερο αποδοτική παίκτρια και πασαδόρος που γίνεσαι τόσο εύκολα με αυτά που σκέφτεσαι, συλλαμβάνεις και μας μεταφέρεις εδώ.
  Το νου σου μονάχα στους κωστακαραμανλικούς . Αυτοί
  Φύονται όχι μόνον στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά και στην Αξιωματικη Αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα .
  Μετά τον Καμμένο έρχονται κι ´ αλλοι ;

 4. Ο Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα στην κοινωνική αναταραχή και στο πολιτικό μπάχαλο. Αυτό τον συμφέρει τον καραγκιόζη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.