ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Σημαντικό έργο υποδομής για ολόκληρη τη χώρα, η κατασκευή του δρόμου «Μπράλος- Άμφισσα»

Ως σημαντικό έργο υποδομής για ολόκληρη τη χώρα, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την κατασκευή του δρόμου «Μπράλος- 'Αμφισσα» ως τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα «Λαμία- Ιτέα- Αντίρριο».

Ο κ. Σταϊκούρας παρέστη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υπογραφή της σύμβασης δημοπράτησης του εν λόγω έργου και προέβη στην εξής δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την υπογραφή της σύμβασης δημοπράτησης της κατασκευής του δρόμου "Μπράλος- 'Αμφισσα", ως τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα "Λαμία- Ιτέα- Αντίρριο".

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για ολόκληρη τη χώρα, ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα, που καθίσταται πλέον συγκοινωνιακός κόμβος, με την ολοκλήρωση των- εθνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας- οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, μαζί με την ολοκλήρωση του Ε65 και το ξεμπλοκάρισμα τμήματος του οδικού άξονα "Λαμία- Καρπενήσι".

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως δημόσιο έργο εθνικής σημασίας, με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ξεκινά να παίρνει "σάρκα και οστά", με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας.

Και γι' αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον καλό συνάδελφό μου υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει για την πρόοδο των έργων στην επικράτεια, προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου "Ε-65" και αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των Αυτοκινητοδρόµων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, εξυπηρετώντας διαδρομές από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προς περιοχές της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας. Η ολοκλήρωσή του σημαίνει ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο άνετη κυκλοφορία, διασύνδεση των περιφερειών και των πόλεων, καθώς και διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου και των μεταφορών, τόνωση των τοπικών αγορών και ανάπτυξη των οικονομιών.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για τη διαμόρφωση όρων βιώσιμης ανάπτυξης, ισόρροπα, σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.