ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απαγόρευση απολύσεων και στήριξη σε επιχειρήσεις στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές

Οι αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν σήμερα ένα προσωρινό σχέδιο στήριξης των μισθών και απαγόρευσαν τις απολύσεις σε 10 πόλεις, με στόχο να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις των φονικών σεισμών που έπληξαν στις αρχές του μήνα τη χώρα.

Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον χειρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων “ έπαθαν μέτριες ή σοβαρές ζημιές” από τον σεισμό, θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση για να καλύψουν μέρος των μισθών των εργαζομένων τους, το ωράριο εργασίας των οποίων έχει μειωθεί, ανακοινώθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επίσης απαγορεύονται οι απολύσεις σε 10 περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, στις οποίες έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας επέβαλε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7 Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.