ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Superleague

«Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και πρωταθλήματος»

Σχεδόν δύο ημέρες έπειτα από τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, οι Θεσσαλονικείς εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και πρωταθλήματος».

Οι Αρκάδες ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με γκολ του Πίτσου Ατιένθα, γκολ όμως στο οποίο φαίνεται να έχει προηγηθεί οφσάιντ. Θανάσης Τζήλος και Κωνσταντίνος Καλαμπόκης, που ήταν υπεύθυνοι του VAR και του AVAR, αντίστοιχα, δεν ενημέρωσαν τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης, με το γκολ να κατακυρώνεται και την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται ισόπαλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το παιχνίδι στην Τρίπολη:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε χρησιμοποίησε ως άλλοθι για τις αποτυχίες διαιτητικά λάθη. Στην Τρίπολη ωστόσο βιώσαμε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και συνακόλουθα του πρωταθλήματος.
Μόνο ως στημένη μπορούμε να κρίνουμε την απόφαση των VAR Αθανάσιου Τζήλου και του AVAR Κωνσταντίνου Καλαμπόκη να μην εξετάσουν τη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα, όπως και του βοηθού Σινιοράκη να μην υποδείξει εξαρχής το ξεκάθαρο οφσάιντ πριν γίνει η σέντρα-ασίστ της ισοφάρισης του Αστέρα.
Είναι στημένη η απόκρυψη της φάσης, η αποκάλυψη της οποίας εκθέτει τους διαιτητές και τον αρχιδιαιτητή που δεν έχει ήδη διαγράψει όλους τους υπεύθυνους από τους πίνακες.
Απαιτούμε την επίσημη απάντηση της ΚΕΔ για τη συγκεκριμένη φάση, την άμεση διαγραφή των Τζήλου, Καλαμπόκη και Σινιοράκη από τους πίνακες, όπως και δημόσια εξήγηση απο τη NOVA πως αποκρύφθηκε αυτό το ριπλέι τόσο από την απευθείας μετάδοση, όσο και από την επιλογή των αμφισβητούμενων φάσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωτοστάτησε στην ανάγκη χρήσης του VAR και των γραμμών του οφσάιντ και φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιείται εναντίον μας το πιο αξιόπιστο εργαλείο ανάλυσης αντικειμενικών παραβάσεων, όπως του προφανούς οφσάιντ προχθές. Να ξέρουν όμως ότι δεν θα καταφέρουν να εκτροχιάσουν την ομάδα μας από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, χωρίς να πληρώσουν σκληρό τίμημα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.