ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Eπιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπόιζ

Aνακυκλώσιμα πλαστικά από ισχυρές κόλλες σχεδίασαν επιστήμονες

Μια νέα σειρά ανακυκλώσιμων πλαστικών με βάση ένα υλικό χαμηλού κόστους που χρησιμοποιείται στις ισχυρές κόλλες Super Glue σχεδίασαν επιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπόιζ και η έρευνά τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science Advances» της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS).

Η ρύπανση από πλαστικά είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής με τα πλαστικά προϊόντα που απορρίπτονται να μολύνουν τους ωκεανούς και να συσσωρεύονται σε χωματερές. Αν και ορισμένα πλαστικά μπορούν να ανακυκλωθούν, η διαδικασία ανακύκλωσης είναι ενεργοβόρα και αναποτελεσματική.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι ερευνητές 'Αλισον Κρίστι και Σκοτ Φίλιπς του Πανεπιστημίου Μπόιζ στράφηκαν στον κυανοακρυλικό αιθυλεστέρα, ένα φθηνό και εύκολα παραγόμενο μονομερές που χρησιμοποιείται στις ισχυρές κόλλες. Οι επιστήμονες σχεδίασαν μια διαδικασία πολυμερισμού που μετατρέπει αυτό το μονομερές σε πολύ-κυανοακρυλικό αιθυλεστέρα για να παράγουν μια νέα μορφή πλαστικού που δεν βασίζεται σε πετρελαϊκά υλικά. Κατά τη διάρκεια διαφόρων δοκιμών, τα πλαστικά αυτά έδειξαν ευνοϊκές θερμικές ιδιότητες και παρέμειναν σταθερά σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Στη συνέχεια τα στέρεα αυτά πλαστικά θα μπορούσαν να αποπολυμεριστούν και να ανακυκλωθούν ξανά στα υγρά μονομερή συστατικά τους. Όπως σημειώνεται, η νέα διαδικασία παραγωγής μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί και παρέχει απόδοση ανακύκλωσης έως και 93%.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ellie Worden 15:44 30/10/2023

    Θεραπεία κατά των γκρίζων μαλλιών
    Έχετε λευκές τρίχες ή έχετε γκρίζα μαλλιά;
    Θέλετε να δείχνετε πολύ πιο νεαροί;
    Εκατομμύρια Ευρωπαίοι δείχνουν τώρα πιο νεαροί χάρη στη θεραπεία μας. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείχνετε πιο νεαροί σε μόλις 2 εβδομάδες!

    Χρησιμοποιήστε τη θεραπεία κατά των γκρίζων μαλλιών από την ιταλική μάρκα Sereni Capelli και θα δείχνετε πιο νεαροί για όλη τη ζωή.
    – Παράδοση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ορισμένες χώρες ακόμα και με πληρωμή κατά την παράδοση!
    – Η θεραπεία λειτουργεί τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες!
    – Η θεραπεία λειτουργεί ανεξάρτητα από την ηλικία! ακόμα και στα 90 χρόνια!
    – Η θεραπεία δεν περιέχει βαφές ή χρωστικές ουσίες! Επαναφέρει το φυσικό χρώμα των μαλλιών με φυσικό τρόπο.

    Μην χάσετε τις εκπτώσεις και παραγγείλετε τώρα από το https://serenicapelli.com.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.