ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NBA

Αντετοκούνμπο:«Πρωτάθλημα, το μεγαλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει απεγνωσμένα να τα κερδίσει όλα ξανά: να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα ΝΒΑ μέσα σε τρία χρόνια με τους Μιλγουόκι Μπακς και να πάρει τον τρίτο τίτλο του MVP.

Ο ΄Έλληνας σούπερ σταρ, είναι επτά φορές...μέλος του All-Star Game, πρωταθλητής NBA, MVP τελικών, αμυντικός παίκτης της χρονιάς και δύο φορές MVP πρωταθλήματος.
Έφτασε στο ΝΒΑ ως μια σχετικά άγνωστη προοπτική, αλλά ο 28χρονος είναι πλέον αναμφισβήτητα κυρίαρχος παίκτης στο πρωτάθλημα.
Η κορυφαία στιγμή του, όταν έφτασε στην κορυφή το 2021, καθώς οι Μπακς κέρδισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια και το δεύτερο στην ιστορία τους. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The Athletic», μιλώντας για το πόσο πολλά σήμαινε για εκείνον:

«Φίλε, αυτό το συναίσθημα, αυτό το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Αυτό το συναίσθημα ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που είχα και δεν πρόκειται καν να πω αυτό που σκέφτομαι γιατί πιθανότατα θα γίνει viral. Συγγνώμη, αλλά είναι καλύτερο από το να έρθεις σε επαφή. Ξέρεις τι εννοώ; Φίλε, τι;! Ξέρεις, αγαπώ τη γυναίκα μου. Αγαπώ τα παιδιά μου. (Το πρωτάθλημα) ήταν το μεγαλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου και σίγουρα θέλω να ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα. Και θέλω να το κάνω ξανά με τους συμπαίκτες μου. Θέλω αυτούς τους δύο, τρεις μήνες του καλοκαιριού να νιώθω ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ότι η ομάδα μας έχει κερδίσει», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Μου αρέσει αυτό το συναίσθημα, αυτό το συναίσθημα να δουλεύεις για οκτώ μήνες στη σεζόν και να δουλεύεις όλη σου τη ζωή, μέσα από όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όλα αυτά πράγματα. Μικρά πράγματα αθροίζονται σε αυτή τη μικρή στιγμή. Και είναι είτε αυτοί θα έχουν εκείνη τη στιγμή, είτε εμείς θα έχουμε εκείνη τη στιγμή. Και λυπάμαι εγωιστικά που θέλω να είμαι αυτός ο τύπος για να ζήσω εκείνη τη στιγμή, ξέρεις; Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, τι έχει στο απόθεμα ο Θεός για μένα. Ξέρω ότι είμαι εδώ για να γίνω καλύτερος. Είμαι εδώ για να έχω πολύ δρόμο σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω ότι είμαι εκεί που θέλω να είμαι. Νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ τρομερά τα επόμενα δύο χρόνια. Ελπίζω ότι μπορώ. Και μπορώ να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου χρόνο με τον χρόνο να είναι σε μία από αυτές τις τέσσερις ή πέντε ομάδες που έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα».

Ο Αντετοκούνμπο απολαμβάνει μια τρομερή σεζόν, οδηγώντας τους Μπακς στην πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια, ενώ είναι ανάμεσα στους συζήτηση για τον MVP μαζί με τους αστέρες - και δύο φορές MVP των Ντένβερ Νάγκετς - Νίκολα Γιόκιτς και Τζόελ Έμπιντ των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Ο Αντετοκούνμπο έχει μέσο όρο 31,5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ σουτάρει 54,1 τοις εκατό από το παρκέ για να πάει με 11,9 ριμπάουντ.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.