ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου…

«Αυλαία» με συζήτηση για το κράτος Δικαίου για τον Ανδρουλάκη

«Αυλαία» με ένα θέμα που ο ίδιος ανέδειξε, έριξε στην παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δήλωσε πάντως ότι νιώθει θλίψη που η τελευταία του παρέμβαση αφορούσε το κράτος Δικαίου στην χώρα μας. Και αυτό διότι ο ίδιος υπήρξε θύμα υποκλοπών στην Ελλάδα. Μία υπόθεση την οποία ουδέποτε πάντως αντιμετώπισε ως προσωπικό θέμα, αλλά από την πρώτη στιγμή ως ζήτημα Δημοκρατίας. Και το έκανε τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων. Δεν είναι τυχαίο ότι με δική του πρωτοβουλία, η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει προκαλέσει άλλες δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια για το θέμα.

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν απέφυγε να επιτεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και να προβάλει το κόμμα του ως τον θεματοφύλακα της ορθής λειτουργίας των Θεσμών στην χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα πως η ύπαρξη του κράτους Δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών. Ο κ.Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ‘προκλητική’ τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών «προσβάλλοντας πρώτα και πάνω από όλα τον ελληνικό λαό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Προχώρησε μάλιστα σε μία προσωπική δέσμευση, σύμφωνα με την οποία, θα αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, να αποτελέσουν σύντομα μία κακή ανάμνηση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάνει μία τέτοια κίνηση. Από την αποκάλυψη κιόλας του σκανδάλου των υποκλοπών στην χώρα μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκε απολύτως θεσμικά, απευθυνόμενος στη Δικαιοσύνη και ακολουθώντας όλες τις νόμιμες οδούς, ενώ παράλληλα το κόμμα του διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αντίθετα, θα πάει αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους. Και από τις μέχρι τώρα κινήσεις του, φαίνεται ότι το εννοούσε απολύτως, παρά το γεγονός ότι ‘χάθηκε η ευκαιρία’ το σκάνδαλο να διαλευκανθεί πριν από τις εκλογές, όπως αρχικά επεδίωκε η Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.