ΕΛΛΑΔΑ

Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών

Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα - Απεργία των εργαζομένων λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα (Πέμπτη) οι συρμοί του Μετρό στις γραμμές 2 και 3 λόγω απεργίας από τις 06:00 έως τις 00:00 που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, η οποία και ζητά και συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του, λόγω της αιφνιδιαστικής απεργιακης κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΛΜΑ αναφέρει: «Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων. Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τα προβλήματά μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο. Διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.