ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ΣΚΑΪ

Δ. Μάντζος: «Δεν έχουν την αξιοπιστία να μιλούν για ανοικοδόμηση του κράτους όσοι το κακοποίησαν συστηματικά»

«Αν πρέπει να σκεφτόμαστε μία και δυο φορές πριν τοποθετηθούμε δημόσια για ένα θέμα, αυτές τις ημέρες πρέπει να σκεφτόμαστε πενήντα επτά φορές πριν μιλήσουμε -και πρώτος ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στον τ/σ ”Σκάι”, κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μάντζος επέκρινε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς, συνεχίζει με κυνικό τρόπο την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας». «Αναλαμβάνει την ευθύνη στα λόγια και προσπαθεί κατ' ουσίαν να την επιμερίσει σε όλους» ανέφερε και προσέθεσε: «Αυτός που με δική του εντολή γίνεται οτιδήποτε καλό τέσσερα χρόνια σε αυτόν τον τόπο και που στα στραβά και στα άσχημα λέει ότι ”φταίμε όλοι”. Αυτός, που λίγες ώρες μετά την τραγωδία, θα πήγαινε στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Βορείου Ελλάδας υποθέτω για να πει στους συμπολίτες μας ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς για να βάλουν τα παιδιά τους μέσα, όπως έκανε ο υπουργός του κ. Καραμανλής που ακόμη φιγουράρει στα ψηφοδέλτια των Σερρών».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέρριψε τον επιμερισμό ευθυνών. «Ε, λοιπόν, όχι. Δεν φταίμε όλοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν στα δικά μας συρτάρια εκκρεμής η σύμβαση 717/2014, εννέα χρόνια, με επτά παρατάσεις και 54 εκατ. συμβατικό αντικείμενο. Δεν είναι στα δικά μας συρτάρια οι παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων του ΟΣΕ που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ!», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Το δήθεν επιτελικό κράτος, για το οποίο πανηγύριζαν όλοι τέσσερα χρόνια, και για το οποίο ο κ. Πιερρακάκης μας έλεγε πως μέχρι και οι Ιάπωνες το ζηλεύουν, σήμερα δεν τόλμησε καν να το ψελλίσει ο κ. Μητσοτάκης ως ”επιτελικό”. Το χαρακτήρισε -τέσσερα χρόνια μετά- ”βαθύ και αναχρονιστικό”. Μου θυμίζει κάτι παλαιότερες εποχές που ερχόταν η ΝΔ και έταζε πάλι την επανίδρυση του κράτους. Άραγε αυτή τη φορά τι μας λένε; Πώς θα το επανιδρύσουν τέσσερα χρόνια μετά τη δική τους διακυβέρνηση; Έχει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα να μιλά για ανοικοδόμηση του κράτους και αναγέννηση της χώρας; Αυτός που πλήγωσε και κακοποίησε συστηματικά το κράτος δικαίου και τις ανεξάρτητες αρχές, τις υποδομές, το δημόσιο σύστημα υγείας και τη δημόσια παιδεία; Ε, όχι. Φτάνει. Ως εδώ!»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.