ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είμαστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί…

Δεν θα διορίσω εγώ πρωθυπουργό…

Τον δικό τους ‘οδικό χάρτη’ για τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας την επαύριο των εθνικών εκλογών, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να αποφευχθεί η αστάθεια στην χώρα, και να γνωρίζουν από πριν οι πολίτες τι θα κληθεί να υλοποιήσει η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν πλέον για ανάγκη προγραμματικών συνεργασιών στη νέα εποχή, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι τα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις συγκλίσεις αυτές, εφόσον υπάρξουν, θα πρέπει να είναι υψηλού κύρους και να μπορούν να εκφράσουν τέτοιες αλλαγές. Την ώρα πάντως που άπαντες πιέζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει ποιο πολιτικό πρόσωπο θα προτείνει για την ηγεσία της επόμενης συγκυβέρνησης, στον βαθμό που απορρίπτει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο του Σκάι το βράδυ της Τρίτης ότι «υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί», άρα και ο ίδιος, πράγμα που πήγε ένα βήμα παραπέρα μάλιστα, αναφερόμενος σε συγκυβερνήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ όπου πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος. Ο ίδιος, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διορίσει εκείνος κάποιον πρωθυπουργό και πάντως σίγουρα όχι από το …παράθυρο, όπως κατηγορείται, αφού παγκοσμίως στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι μετέχοντες σε αυτές είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής και πάντως συμφωνημένα μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, την επαύριο της ανακοίνωσης της ημερομηνίας εθνικών εκλογών, επιμένουν να θέτουν ως προϋπόθεση να πάρουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προκειμένου να μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν με άλλα κόμματα το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας επί συγκεκριμένων συγκλίσεων σε προγραμματική βάση. Εφόσον και μόνο εφόσον, όπως λένε, προκύψουν όλα αυτά ως συνθήκη, τότε ακολουθεί η συζήτηση επί των προσώπων. Και σε αυτήν, επιμένουν ότι δεν χωράνε πρόσωπα που «τα τελευταία οκτώμισι χρόνια έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.