ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός για τη υποψηφιότητα Καραμανλή

«Καραμανλική» κρίση στη ΝΔ

Παρότι στον σκληρό «καραμανλικό» πυρήνα υπάρχουν αρκετοί που θα περίμεναν από τον τέως υπουργό Μεταφορών να διευκολύνει την παράταξη ανακοινώνοντας πως θα απόσχει από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτό ουδόλως σημαίνει ότι θα ήταν εύκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει για… λογαριασμό του πρώην υπουργού του την συγκεκριμένη απόφαση.

Σε απλά ελληνικά, στην παρούσα φάση το φάντασμα της εσωστρέφειας και ενός ρήγματος στην ίδια την «καρδιά» της συντηρητικής παράταξης πλανάται πάνω από το Μοσχάτο και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν κάνει πίσω

Με τις δηλώσεις του στα «Νέα» το περασμένο Σάββατο, ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών άφησε ένα περιθώριο ανοιχτό για να αναθεωρήσει την απόφασή του, λέγοντας ότι «για την ώρα» δεν βλέπει τον λόγο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όλο το πολιτικό σύστημα και όλους όσοι διετέλεσαν υπουργοί. Παρά ταύτα, από όσα είπε και από όσα υπονόησε, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια χωρίς να δώσει μάχη -όλα αυτά με δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η επανεκλογή του, αφού πολιτεύεται στην «κοιτίδα» του «καραμανλισμού», ήτοι στις Σέρρες.
Ο ίδιος, βεβαίως, αντιλαμβάνεται ότι έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα και, ως εκ τούτου, τηρεί χαμηλό προφίλ ώστε να μην «ερεθίσει» τους επικριτές του και να μην παροξύνει την εσωκομματική κρίση.

Βαρύ κλίμα

Η παρέμβασή του μέσω των «Νέων» κρίθηκε επιβεβλημένη από τον ίδιο και το περιβάλλον του μετά το «κύμα» από «γαλάζιους» βουλευτές που ξεσηκώθηκε σε βάρος της υποψηφιότητάς του. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ότι αρκετοί εξ αυτών, όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, καταχωρίζονται στους «καραμανλικούς» και, άρα, δόθηκε στην αρχή η αίσθηση ότι ακόμη και ο εξάδελφός του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έβλεπε θετικά την αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια. Το Μαξίμου, πάντως, δεν έχει κρύψει ότι θα επιθυμούσε να πάρει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής την… σωστή απόφαση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αφήσει προσεκτικές, αλλά σαφείς αιχμές σε βάρος του πρώην υπουργού, καταλογίζοντάς του έλλειμμα ενημέρωσης, αλλά και προτρέποντάς τον χθες να παραστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να μιλήσει. Επίσης και ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, τις τελευταίες ημέρες έχει φροντίσει να ασκήσει προσεκτική κριτική, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δεδομένη η πλήρης στήριξή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα δύο

Όπως και να έχει, ο βουλευτής Σερρών δεν είναι ένας… οποιοσδήποτε βουλευτής. Φέρει ένα «βαρύ» σαν ιστορία επώνυμο και όλα αυτά σε ένα κόμμα με DNA (εν μέρει πια) «καραμανλικό». Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον εξάδελφό του «αδειάζοντας» τον Θόδωρο Ρουσόπουλο για την δήλωση «εγώ το 2009 δεν κατέβηκα», κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, είναι σαφές ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δε θα… διευκολύνει τον πρωθυπουργό αποχωρώντας από τα ψηφοδέλτια, αλλά και ο έτερος Κώστας Καραμανλής δε θα… διευκολύνει κι εκείνος με το να μην στηρίζει τον εξάδελφό του. Και σε αυτή τη συγκυρία το τελευταίο που χρειάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να υπάρξει ρήγμα «μητσοτακικών»-«καραμανλικών» μερικές εβδομάδες πριν διαλυθεί η Βουλή και εκκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος…

  • Ετικέτες: 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν είναι τίποτε καινούργιο για τον Κυριακο Μητσοτάκη το εμπόδιο του κωστακαραμανλισμού στην διακυβέρνηση του .. , ούτε άγνωστο εδώ στην ομήγυρη μας αφού δεν έχω σταματήσει για χρόνια να την παρουσιάζω!
    Απ´ όταν ακόμη εξελέγη ο Μητσοτάκης από τον λαό της ΝΔ και όχι από τους βαρόνους του κόμματος αυτού ή, και τους βαθύπλουτους ( πως άραγε και από που ; ) , Αχ . και. Βαχ … ηδες της παράταξης αυτής …
    Ο μουγγός Ξάδελφος φυσικά, έχει τόσο πολύ λερωμένη την θέση του που ούτε καν ο τρίτος ξάδελφος ο Μηχαλάκης ο Λιάπης δεν μπορεί να συγκριθεί στο παραμύθι τους .
    Γιαυτό και έρχεται το τέλος τους τώρα .
    Ήταν καιρός για την συντηρητική παράταξη να αντικaτασταθουν ορισμένες ξεφτισμένες εικόνες της ειδωλολατρίας της δεξιάς , που έρχεται ακάθεκτος τέτοιος καιρός !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.