ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για τη σύρραξη στον αγώνα Ελλάδας-Σερβίας

Κρστιτς: «Άξιζα αυτό που συνέβη, μου επέβαλαν τρία χρόνια με αναστολή»

Ο Νέναντ Κρστιτς αναφέρθηκε στη σύρραξη που έλαβε χώρα μεταξύ των παικτών στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία, στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις» του 2010, και υπογράμμισε πως «άξιζα αυτό που συνέβη», ενώ αποκάλυψε πως του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 74-73, μια διαμάχη ανάμεσα σε Αντώνη Φώτση και Μίλος Τεόντοσιτς δυναμίτισε το κλίμα. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών με «θύμα» τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος στο κεφάλι από το παρκέ, καθώς ο Κρστιτς είχε πετάξει μια καρέκλα στον Έλληνα σέντερ, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι, με το οποίο θα «έπεφτε η αυλαία» στο «24ο Ακρόπολις».

Μιλώντας σε podcast, ο -παλαίμαχος πλέον- Σέρβος σέντερ δήλωσε: «Ο Κέσελ χτύπησε τον Τσαρτσαρή, ο Μπιέλιτσα συνέχισε και έγινε χαμός. Και εγώ ξέσπασα. Η οργάνωση του παιχνιδιού ήταν κακή, δεν υπήρχε αστυνομία. Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκεί, αλλά έστω και λίγο θα μπορούσε να επέμβει αν υπήρχε κάποιος. Λίγοι ξέρουν ότι μετά τον αγώνα υπήρχε ένταση και στη φυσούνα, έξω από τα αποδυτήρια, αλλά και στο ξενοδοχείο. Μου κατέσχεσαν το διαβατήριο, ήμουν υπό κράτηση και χρειάστηκε να πάω στην πρεσβεία για να δώσω κατάθεση. Δεν ήθελα να πω γιατί με προσήγαγαν, εμένα που ήμουν αρχηγός και αν θα έκαναν το ίδιο αν επρόκειτο για τον αρχηγό της ομάδας των ΗΠΑ. Ήμουν εκνευρισμένος, αλλά άξιζα αυτό που συνέβη. Μετά μου επέβαλαν τρία χρόνια με αναστολή και δεν επιτρεπόταν να προκαλέσω ξανά πρόβλημα στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.