ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κοινωνική κατοικία και την προστασία της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του προεδρείου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

«Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς σε πολλά θέματα, και ένα από αυτά είναι το ζήτημα της στέγασης. Αφορά τους πιο αδύναμους και τους νεότερους, δηλαδή όσους ετοιμάζονται να οικοδομήσουν κάτι καινούργιο στη ζωή τους. Οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε μοντέλα, τα οποία είναι πρωτοποριακά, εντάσσουν μια άλλη ενεργειακή κουλτούρα, μια άλλη καταναλωτική κουλτούρα, μια άλλη σχέση με την κοινωνική κατοικία», επισήκανε ο κ. Ανδρουλάκης. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον έθεσε ως προτεραιότητά του τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών και ανέδειξε την στρεβλή φιλοσοφία της κυβέρνησης κατά την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Προφανέστατα στην Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια χαμένη ευκαιρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Όταν εμείς στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε εντάξει μόλις 100 κατοικίες και αντίθετα οι Πορτογάλοι 26.000, οι Ισπανοί 20.000 και οι Ιταλοί 11.000» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε κίνητρα πρός τους ιδιώτες, όπως χαμηλό ΕΝΦΙΑ, αλλά και άλλα φορολογικά κίνητρα, ώστε να εντάσσουν τις κατοικίες τους σε μια δεξαμενή, με τη δέσμευση ότι για 10+ χρόνια αυτή η κατοικία, με κοινωνικά κριτήρια, θα ενοικιάζεται με χαμηλό κόστος. «Γιατί δίνουμε το βάρος στην ενοικίαση και όχι στα χαμηλότοκα δάνεια, όπως έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Γιατί εμείς δεν προωθούμε τη νέα ιδιοκτησία, μέσω του προγράμματος του social housing. Προωθούμε χιλιάδες χαμηλού κόστους σπίτια, ώστε να δημιουργήσουμε στα αστικά κέντρα - συν τους περιορισμούς του Airbnb - ένα καθεστώς ανταγωνισμού, ώστε να αρχίσει να πέφτει με υγιή τρόπο το κόστος του ενοικίου συνολικά», ανέφερε .

Στη συνεδρίαση παρενέβησαν με τοποθετήσεις, ο γραμματέας του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ηλίας Κικίλιας, και ο γραμματέας του τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών, Δημήτρης Σπυράκος.

Παρέμβαση έκαναν ακόμη ο Παναγιώτης Καλόφωνος, εκ μέρους της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ) 'Αγγελος Πιλάτης και ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, εκ μέρους της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.