ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση στα Social Media

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την δικαίωση του Ανδρέα Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Δείτε την ανάρτηση:

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με
την οποία δικαιώνει τον πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ελληνικής
Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, αφού αποδέχεται ότι η Ελληνική
Δικαιοσύνη δεν σεβάστηκε το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη, αποτελεί κόλαφο
για τη λειτουργία του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος, λειτουργία που
εκθέτει πια και διεθνώς τη χώρα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έπραξε το αυτονόητο, σε
αντίθεση με την πρακτική ορισμένων Ελλήνων δικαστών που αντί να αποδίδουν
δικαιοσύνη, κάνουν πολιτική υπηρετώντας συγκεκριμένες πολιτικές
σκοπιμότητες με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο.

Και το χειρότερο, αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα και να κρατά σε
καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας έναν έντιμο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος
υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης το δημόσιο συμφέρον και να τον τιμωρεί
ακόμη αδίκως, προκειμένου να δικαιολογηθεί έτσι το ψευδές και
κατασκευασμένο αφήγημα περί μνημονίου, αφού ο Ανδρέας Γεωργίου, ανέλαβε
επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, μήνες μετά την προσφυγή της Ελλάδος σε πρόγραμμα
προσαρμογής.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την
απόφασή του αυτή, εκτός της δικαίωσης του Ανδρέα Γεωργίου, αποστέλλει και
ένα ισχυρό μήνυμα περί της ανάγκης να αλλάξουμε πορεία ως χώρα και να
οικοδομήσουμε θεσμούς που να λειτουργούν δημοκρατικά και με σεβασμό στις
βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία μιας ευνομούμενης δημοκρατικής
Πολιτείας.

Όλα πια δείχνουν, ότι και η παραμικρή καθυστέρηση να κινηθούμε προς την
κατεύθυνση αυτή, είναι εγκληματική για τη χώρα και για τα συμφέροντα του
Ελληνικού λαού και γι’ αυτό, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για εκείνες
τις πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν πεισματικά να λυμαίνονται την εξουσία,
να θέτουν το κομματικό συμφέρον υπεράνω του δημοσίου η εθνικού συμφέροντος
ή και να υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και κατεστημένα.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ένα αισχρό και ανούσιο κατεβατό από βλακείες και ξεράσματα για να λιβανίσει αυτόν που μαγείρευε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να μας βάλει στο μνημόνιο. Λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικοί απατεώνες.

 2. Ιδού και τι είχε να πει ο ίδιος ο κ.Γεωργίου :
  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά πληροφορήθηκα την υπέρ μου απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ότι παραβιάσθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μου – λόγω άδικης δίκης – κατά την καταδίκη μου για «παράβαση καθήκοντος» επειδή δεν έθεσα τα διορθωμένα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 σε ψηφοφορία το Νοέμβριο του 2010. Ζήτησε μάλιστα να επαναληφθεί η δίκη στον ΑΠ.
  Συγκεκριμένα, έκρινε ότι παραβιάσθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μου όταν τα ελληνικά δικαστήρια αρνήθηκαν το νόμιμο αίτημα μου να τεθεί προδικαστικό ερώτημα στο αρμόδιο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ορθή ερμηνεία των κανόνων του Κώδικα Ορθής Πρακτικής των Ευρωπαϊκών Στατιστικών που πρέπει να εφαρμόζεται κατά την παραγωγή επίσημων στατιστικών στοιχείων στα Κράτη Μέλη της ΕΕ.
  Ειδικότερα, το ερώτημα που δεν ετέθη αφορούσε την ορθή ερμηνεία του κανόνα του Κώδικα Ορθής Πρακτικής των Ευρωπαϊκών Στατιστικών ότι «οι επικεφαλής των Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών … είναι οι μόνοι αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις στατιστικές μεθόδους, τα πρότυπα και τις διαδικασίες, καθώς και σχετικά με το περιεχόμενο και τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης στατιστικών στοιχείων.»
  Ο Ευρωπαϊκός κανόνας αυτός, στο πλαίσιο της Αρχής της Επαγγελματικής Ανεξαρτησίας του Κώδικα Ορθής Πρακτικής, έχει θεμελιώδη και καίρια σημασία για την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων των Κρατών Μελών της ΕΕ και την προστασία τους από πάσης φύσης πολιτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις – ακριβώς δηλαδή την παθολογία που οδήγησε στα «greek statistics». Είναι για το λόγο αυτό ιδιαίτερα χαρμόσυνη η απόφαση του ΕΔΔΑ και η αναγνώριση ότι η καταδίκη μου από τα τοπικά δικαστήρια ήταν άδικη.
  Είναι εξάλλου ευρύτατα γνωστό ότι η δική μου θητεία στην ΕΛΣΤΑΤ (Αύγουστος 2010 – Αύγουστος 2015), για την οποία διώκομαι πολλαπλώς και διαρκώς ήδη εδώ και σχεδόν δώδεκα χρόνια, αποκατέστησε την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της Χώρας και επέτρεψε στην Ελλάδα και στους εταίρους της παγκοσμίως να βασίζονται στα στοιχεία αυτά, απαλλάσσοντας τη Χώρα από το στίγμα που δημιούργησαν οι καταστροφικές πρακτικές που η διοίκησή μου ανέτρεψε.
  Ίσως δεν είναι εξίσου γνωστό ότι οι διαρκείς διώξεις που έχω υποστεί μου έχουν προκαλέσει τεράστιο προσωπικό κόστος. Παρόλα αυτά δεν διεκδίκησα, όπως θα μπορούσα, οικονομική αποκατάσταση στο πλαίσιο της τελευταίας δίκης – το μόνο για το οποίο φλέγομαι και το οποίο θα διεκδικήσω μέχρι τέλους είναι η συνολική νομική και ηθική αποκατάστασή μου – κάτι που οφείλω στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου και στους συναδέλφους στατιστικολόγους στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως, πού πρέπει να ενδυναμώνονται ώστε να εργάζονται αποκλειστικά στη βάση των αρχών της στατιστικής δεοντολογίας για την παραγωγή αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.
  Θεωρώ ότι η σημερινή απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για την επίτευξή αυτού του στόχου και ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μου στη δύσκολη αυτή διαδρομή- ανθρώπους και οργανισμούς παγκοσμίως που ουδέποτε έπαψαν να με στηρίζουν και να διεκδικούν τη δικαίωσή μου.
  Τέλος, ευχαριστώ τους δικηγόρους μου, ιδίως τον Κωνσταντίνο Παπαδιαμάντη, την Βίκη Ψάλτη, τον Αχιλλέα Δημητριάδη και τον Στάθη Ποταμίτη για τον καλό τους αγώνα που τον κάνουν ανιδιοτελώς, και για τη σταθερή τους προσήλωση στη υπόθεση μου, που είναι εξεχόντως σημαντική όχι μόνο για μένα αλλά και για τη Χώρα και τους θεσμούς της, και πλατύτερα για την Ευρωπαϊκή

 3. Στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του ανθρώπου έπρεπε να πας εσύ Τζέφρι Παπανδρέου κατηγορούμενος για όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που πετσόκοψες με το πρώτο Εθνοκτόνο μνημόνιο. Γελοίε. Αμερικάνε του κερατά.

 4. Οι Έλληνες πολίτες και η Ευρώπη ολόκληρη , βλέπουν και κατανοούν πλήρως τώρα, ότι κάθε ενέργεια της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011 ήταν για την Σωτηρία μας και την πρόοδο μας
  Από την βέβαιη κατρακύλα των συνεπειών της διαγραφόμενη ς τόσο καθαρά στάση πλήρμών μας ( αφού δεν μας δάνειζε πια κανείς ….)
  Και επίσημη η πτώχευσης μας ήταν εκεί και μας περίμενε στην γωνία !
  Τα δημόσια χρέη της διακυβέρνησης της Ν.Δ. υπό τον Κώστα Καραμανλή , τα ελλείμματα των προϋπολογισμών του , αλλά και των σκανδάλων του, ήταν η αιτία και η αφορμή μαζί .
  Ναι , εκεί και στην προσπάθεια του να κοροϊδεύει τους πάντες με χαλκευμένα « επίσημα τάχαμου ρεπόρτα για την οικονομία μας ,
  προς τις κυβερνήσεις των κουτοφραγκων εταίρων μας στην Νομισματική μας Ευρωπαϊκή Ενωση .
  Δεν έφτανε μόνον αυτό !
  ΝΔ. και Σύριζα μετά , σαν την συνεργασία Αλέξη Τσίπρα με Πάνο Καμμένο , προσπάθησαν να τα ρίξουν στον σωτήρα μας προσβάλλοντας τις μελέτες του κ. Ανδρέα Γεωργίου με βαλτούς προς τούτο δικαστές για χρόνια και χρόνια που πέρασαν …
  ΜΕ τέτοιε προσπάθειες να τραβήξουν από τα μαλλιά την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έφαγαν τα μούτρα τους τελικά και τώρα έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να τους δείξει πόσο απάνθρωπα έχουν ενεργήσει όλο αυτό το μεγάλο διάστημα !!
  ΝΑΙ , τα κόμματα του σημερινού καταστρεπτικού δίπολου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.