ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός από τα …λάθη

Όλα με «εντολή Μητσοτάκη» γίνονται

Σε ένα συμπέρασμα έχουν καταλήξει στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά και από τη νέα προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός να μείνει εκτός κάδρου των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ότι «ζούμε, τελικά, στην χώρα όπου όλα γίνονται ‘με εντολή Μητσοτάκη’, εκτός εάν είναι λάθος, οπότε ο ίδιος δήθεν ‘δε γνωρίζει τίποτα’». Και αυτό διότι το ίδιο ακριβώς έγινε στην υπόθεση των υποκλοπών, πολύ πριν από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που όμως κόστισε τη ζωή σε 57ανθρώπους και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά εκατοντάδες άλλους…

Στην Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν ‘υποτιθέμενη’ την άγνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για ελαφρυντικό, αλλά για επιβαρυντική περίσταση, αφού «πιστοποιεί την αναξιοπιστία του», όπως χαρακτηριστικά λένε. «Είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων επιλέγουν να αποκρύψουν την ευθύνη τους, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του λαού και περιφρονώντας το καθολικό αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη», σχολιάζουν. Ειδικά για το θέμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, δε, θυμίζουν με νόημα την προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ τον Μάρτιο του2019, από την οποία προκύπτει ότι το κυβερνών σήμερα κόμμα γνώριζε τα πάντα για τα εκκρεμή έργα ασφάλειας και τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους, μήνες πριν αναλάβει την εξουσία. Εξ ου και κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ήξερε και μπορούσε να τα αλλάξει, αλλά αδιαφόρησε και προτίμησε να ευνοήσει φίλους, παρά να παρέχει ασφάλεια στις μεταφορές για τους πολίτες.

Στο ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής θα πάνε με μεγάλη ικανοποίηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  στη  Βουλή τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να ενημερώσουν για το δυστύχημα στα Τέμπη και την εξέλιξη της σύμβασης 717 του 2014 στα τρένα όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2014 μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, επιμένουν να τονίζουν ότι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες «Κυβερνά επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων», δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, θυμίζοντας με νόημα ότι οκτώ μέρες πριν από την τραγωδία ο αρμόδιος τότε υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και έψεγε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που του έθεταν αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.