ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΕΡΤ

Π. Μαρινάκης: «Η πρόταση Ανδρουλάκη είναι βαθιά αντιδημοκρατική και προσβάλει πριν και πάνω από όλα τους Έλληνες πολίτες»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά ήταν καλεσμένος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, μιλώντας για τις εκλογές. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνέντευξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Απόστολο Μαγγηριάδη και την πρότασή του να είναι Πρωθυπουργός ένα πολιτικό πρόσωπο εκτός των προέδρων των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Αυτό που είπε ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει προηγούμενο ούτε μεταπολιτευτικά και νομίζω δεν έχει προηγούμενο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Είναι μια θέση βαθιά αντιδημοκρατική. Δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θα είναι επιλογή των πολιτών, αλλά θα είναι μια επιλογή ενός κόμματος που κατά δήλωση του προέδρου του θα είναι το τρίτο κόμμα.

Μιλάει μάλιστα για «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό, περιγράφοντας κάτι πάνω από 10%. Δηλαδή αν είναι ισχυρό διψήφιο το 10-15%, το 35-37% ή και το 32-33%, τι είναι; Πανίσχυρο διψήφιο;

Αυτός που θα παίρνει 35% θα επιλέγει και τον πρόεδρο της Αμερικής; Αν αυτός που έχει το 11-12% θα επιλέγει τον πρωθυπουργό αντί των πολιτών;

Είναι κατ’ αρχάς πολύ υποκριτικό αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Δηλαδή αν τα φέρει έτσι η ζωή και βγει πρώτος, δεν θεωρεί τον εαυτό του ικανό για πρωθυπουργό; Το κόμμα του δεν προτείνει τον πρόεδρό του να είναι Πρωθυπουργός;

Είναι επίσης υποκριτικό, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν έγινε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με πρωθυπουργό τον τότε πρόεδρο του πρώτου κόμματος

Τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης: «Δεν θέλω Μητσοτάκη ή Τσίπρα, γιατί ήταν Πρωθυπουργοί “ καταστροφικών” Κυβερνήσεων».

Δεν θέλει δηλαδή τους προέδρους των κομμάτων, επί των ημερών των οποίων είχαμε «καταστροφικές» κυβερνήσεις, αλλά το συζητάει με τα κόμματα αυτά, με τους βουλευτές αυτών των κομμάτων, το συζητάει με κάποιους εκ των υπουργών τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση των πολιτών. Η πιο σοβαρή πολιτική απόφαση. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και η πολιτική του. Ο πρωθυπουργός της χώρας παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, καλείται να πάρει αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές.

Δεν μπορεί να είναι επιλογή μέσα από μια κλειστή διαδικασία σε ένα κλειστό γραφείο και μάλιστα απορώ γιατί θέλουν να λέγονται «η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη»

Ε, λοιπόν, αυτός που τώρα είναι πρόεδρος της «μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», έχει εκφράσει μια βαθιά αντιδημοκρατική άποψη, που προσβάλει πριν και πάνω από όλα τους Έλληνες πολίτες και καθιστά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη πιο επιτακτική για το μέλλον της χώρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.