ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kαι στο πρώτο δίμηνο του 2023

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Φεβρουάριο

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, με αντίστοιχο μερίδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,11 δισ.ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,94%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 17,52% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 14,61%.

Στο πρώτο δίμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 1,95 δισ.ευρώ και μερίδιο 21,90%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,01% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 14,6%.

Η εταιρεία κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.