ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι ‘στραβή στη βάρδια’ τα Τέμπη και το Μάτι

Το ‘άλλο υπόδειγμα’ του ΠΑΣΟΚ – Κιν.Αλ.

Ένα «άλλο υπόδειγμα Πολιτικής» επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που πασχίζει να αποδείξει ότι βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από αυτή στην οποία βρίσκονται μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τυχαία δεν είναι, για παράδειγμα, η αποστροφή του λόγου του Νίκου Ανδρουλάκη χθες, μιλώντας σε φίλους και στελέχη του κόμματός του στη Νέα Μηχανιώνα, ότι «εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, μεταξύ προγράμματος και φαυλότητας, μεταξύ αξιοκρατίας και αναξιοκρατίας».

Στην ίδια κομματική εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, υποστήριξε ότι «ο ρόλος μας δεν είναι να κρύψουμε τις ευθύνες κανενός, αλλά μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο ελληνικός λαός να έχει μία κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση να οικοδομήσει ένα κράτος – εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος και όχι ένα πελατειακό κράτος, που θα είναι εργαλείο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας στα χέρια της Δεξιάς ή του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αντιδιαστολή, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο ίδιος υποστήριζε ότι «κάποιοι θέλουν ένα κράτος – λάφυρο. Να κάνουν τα ρουσφετάκια τους, να δίνουν σε φιλικές εταιρείες τα έργα, να μην ελέγχει κανείς κανέναν, ατιμωρησία, και όταν γίνει κάτι τραγικό, που τους φθείρει πολιτικά, πετούν και ένα επικοινωνιακό ‘συγγνώμη’». Μιλώντας δε, ειδικά για το κυβερνητικό αφήγημα περί διαχρονικών παθογενειών, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «όταν πετάς την μπάλα στην εξέδρα με τον ισχυρισμό ‘όλοι φταίνε’ και υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας, τότε κατασκευαστές και πολιτικοί θα λένε ‘έλα, εντάξει, και μία στραβή να γίνει στη βάρδιά μου, δεν τρέχει τίποτα’». Μόνο που ο ίδιος είναι κάθετος. «Όχι! Δεν είναι στραβή στη βάρδια πάνω από 100 νεκροί στο Μάτι ή 57 νεκροί στα Τέμπη και κανείς να μην απολογείται σε αυτόν τον λαό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην χώρα είναι να έχουμε κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να την αλλάξουν, δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι πολύ απλά δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική. «Αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τι από όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης;», αναρωτήθηκε, για να απαντήσει μόνος του ότι ο πολίτης σήμερα, βλέπει, δυστυχώς, ότι μετά από το μνημόνιο που οδήγησε χιλιάδες Ελληνόπουλα στο εξωτερικό και επέφερε τεράστιες ανισότητες, χαμένες ευκαιρίες και φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, κάποιοι συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. «Τραβήχτηκε η κουρτίνα από το λεγόμενο ‘επιτελικό κράτος’ και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.