ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται εντός της εβδομάδας οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών - Νέα πρόσωπα στο κάδρο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση των τρένων που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή πρόσωπα τα οποία γνώριζαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Σύμφωνα με το Mega, με βάση αυτές τις καταθέσεις αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των ερευνών και να μπουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο.

Εκτός από τις κλήσεις που έστειλε στους δύο σταθμάρχες, ο εφέτης ανακριτής έχει εξετάσει μάρτυρες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συνδικαλιστές της Hellenic Train και στο παρελθόν είχαν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια των τρένων.

Βάσει των καταθέσεων και το απολογιών που θα δοθούν στο προσεχές διάστημα, ο εφέτης ανακριτής θα κρίνει ποιους θα καλέσει ως κατηγορούμενους στην επόμενη φάση.

Απολογούνται οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Σημειώνεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη βάρδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.