ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοφωνία μεταξύ «κορυφαίων» για τη διαχείριση της υπόθεσης

Vertigo στο Μαξίμου για την τραγωδία

«Τώρα φαίνεται η έλλειψη του Γρηγόρη (σ.σ. Δημητριάδη) από το Μαξίμου». Η διαπίστωση ανήκει σε στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργεί από την πρώτη ημέρα η κυβερνητική μηχανή και διαπιστώνει ότι η επιχείρηση διαχείρισης της μεγάλης ζημιάς που προέκυψε από την σιδηροδρομική τραγωδία, έχει αναδείξει σε όλη του τη διάσταση την αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου να βρει μία πειστική υπερασπιστική γραμμή για την πολιτική διαπάλη που ξεδιπλώνεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η κακοφωνία μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης είναι ενδεικτική της δυσκολίας που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως προς την διαχείριση του επιχειρησιακού και του πολιτικού σκέλους της τραγωδίας των Τεμπών. Μια ματιά αν ρίξει κανείς σε όσους «γαλάζιους» πραγματοποιούν δημόσιες εμφανίσεις τούτες τις μέρες, θα διαπιστώσει πως παρά το «media training» που καθημερινά λαμβάνει χώρα στο πρωθυπουργικό μέγαρο, όλα θυμίζουν… Βαβέλ: ενδεικτικά, μόνο αν δει κανείς πώς τοποθετείται για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη ούτε ενιαία γραμμή: μόλις προχθές, ο Γιάννης Οικονόμου επικαλέστηκε το δόγμα του «ανήξερου πρωθυπουργού», που το Μαξίμου έχει επικαλεστεί σε όλες τις μείζονες υποθέσεις. Ωστόσο, χθες, ο πορτ παρόλ της κυβέρνησης επιχείρησε να αμβλύνει τις αλγεινές αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και… ξέρει και δεν ξέρει. Καλά ενημερωμένοι «γαλάζιοι» παράγοντες, πάντως, δεν αποκλείουν η κυβίστηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να προέκυψε ως «ανταμοιβή» του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το διάβημά του να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Χάος

Πάντως, ακόμη και ο κορυφαίος υπουργός και «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν κατάφερε να αποφύγει τις αστοχίες προχθές, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο υπουργός Επικρατείας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών επικαλέστηκε τις… διαχρονικές ευθύνες και τα λάθη του σταθμάρχη, αλλά «προσπέρασε» τα 4 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ. Όμως, σε άλλη αποστροφή του λόγου του και με φόντο τις πιέσεις του Νίκου Παππά και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρξε μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αντιφάσεις. Όλα τούτα, την ώρα που η κυβέρνηση παλινωδεί μεταξύ της γραμμής «όλοι φταίνε» και της γραμμής «όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και φταίει ο σταθμάρχης». Ωστόσο, οι κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου καταδεικνύουν ότι δεν πείθει την κοινωνία ούτε η μία ούτε η άλλη γραμμή, ούτε όμως το διαρκές «εκκρεμές» μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.