ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Στο Ελληνικό της πρώτης φάσης δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό απούλητο

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό, πρακτικά, απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της επένδυσης στο Ελληνικό μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αθηνών: η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, Χάρης Θεοχάρης, 'Αννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης και Δημήτρης Βαγενάς οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την εταιρεία Lamda Development στα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Αρχικά, το κλιμάκιο των υπουργών και βουλευτών επισκέφθηκε το κτίριο για ΑμεΑ, το οποίο είναι το πρώτο κτίριο της ανάπλασης και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρου. Το κόστος του υπολογίζεται περίπου στα 12.000.000 ευρώ και καλύπτεται από τη Lamda. Στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι 10.000 τ.μ. είναι ήδη σχεδόν έτοιμα και το κτίριο θα παραδοθεί σε δύο μήνες στους Συλλόγους των ΑμεΑ. «Τέσσερις διαφορετικοί Σύλλογοι στεγάζονταν σε τέσσερα μικρά σαν κοντέινερ κτίρια. Αυτά έχουν κατεδαφιστεί και έρχονται όλοι δωρεάν και μεταγκαθίστανται σε αυτό το καταπληκτικό κτήριο, το οποίο έχει όλες τις σύννομες προδιαγραφές για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τη διαβίωση και τη θεραπεία που πρέπει με αξιοπρέπεια». Στο κτίριο θα εγκατασταθούν 4 Σύλλογοι ΑμεΑ. Περιλαμβάνει πισίνες, φυσιοθεραπευτήρια, ενώ παρέχεται η δυνατότητα για διημέρευση.

Αναφορικά με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,5 χλμ., επισημάνθηκε ότι στο έργο επιχειρούν 30-35 μηχανήματα και 110 άτομα. Έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50 % και έχει σκυροδετηθεί το 20% του φορέα, δηλαδή 25.000 κυβικά μέτρα μπετόν από το σύνολο των 125.000. Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο του "cut and cover", δηλαδή εκσκαφή και επίχωση ύστερα, με οπλισμένο σκυρόδεμα και ειδικές μονώσεις ώστε να αποφεύγονται καθιζήσεις. Το τούνελ ύψους 5,6-6 μέτρων σχεδιάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025 εξ ολοκλήρου, ενώ η κυκλοφορία δεν θα χρειαστεί να διακοπεί καθώς θα γίνει ευρεία παράκαμψη».

Τέλος, οι υπουργοί και οι βουλευτές επισκέφθηκαν το παράκτιο μέτωπο στο οποίο θα εγκατασταθούν το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria, ο πρώτος ουρανοξύστης Riviera Tower και δύο ξενοδοχεία, ενώ θα αναβαθμιστεί η μαρίνα του Αγίου Κοσμά με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 σκαφών, αλλά και φιλοξενίας super yachts. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο ουρανοξύστης ο οποίος θα υψωθεί εδώ πέρα θα έχει θέα μέχρι τη θάλασσα. Τώρα γίνεται η θεμελίωση. Έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα εκτός από τα ρετιρέ, αν θυμάμαι καλά, μόνο αυτά δεν έχουν πουληθεί. Όλα τα άλλα έχουν πουληθεί. Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στο κοινό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό, πρακτικά, απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης.

Ό,τι διαβάζετε τις τελευταίες μέρες, όπως βλέπετε με τα μάτια σας, είναι όλα παραμύθια της Χαλιμάς. Το έργο προχωράει κανονικά. Το σημαντικό είναι ότι είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το master plan του έργου προέβλεπε και προβλέπει ότι η πρώτη φάση του έργου θα παραδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2025. Έως 31 Δεκεμβρίου 2025 εδώ θα μπορείτε να βλέπετε τα διάφορα έργα. Δεν τελειώνει το έργο τον Δεκέμβριο του 2025, καθώς έχει τρεις φάσεις και πολλά χρόνια εξέλιξης μπροστά. Αυτή είναι η πρόβλεψή του, αυτή είναι η σύμβασή του, αυτός είναι ο ρυθμός του. Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα έργο 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μερικούς μήνες. Όμως, είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Παρά την κρίση, παρά την άνοδο των υλικών και των τιμών δεν έχει μειωθεί καθόλου η ζήτηση στο Ελληνικό, έχουν έρθει και Έλληνες και ξένοι και τα έργα όλα προχωρούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όλα είναι εν εξελίξει, δεν υπάρχει κανένα κομμάτι που αυτή τη στιγμή δεν προχωράει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.