ΕΛΛΑΔΑ

Αναδασώσεις σε τρεις περιοχές των Ιωαννίνων

Αναδασώσεις σε τρεις περιοχές των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και των Δασικών Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν στο δασύλλιο της Κιάφας με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, στον λόφο της Ελεούσας με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Ελεούσας και στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αναπήρων Παίδων με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων παιδιών.

Οι δράσεις είχαν ως στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς τα παιδιά υιοθέτησαν τα δενδρύλλια που φύτεψαν και τους έδωσαν το όνομά τους. Όπως έγινε γνωστό, φυτεύτηκαν δέντρα και καλλωπιστικοί θάμνοι, όπως: κυπαρίσσι, άρια, μουριά, κουτσουπιά, σφένδαμος, φλαμουριά, λιγούστρο, βιβούρνο, πικροδάφνη, δάφνη και αγγελική. Όλα τα είδη είναι γηγενή και προέρχονται από δημόσιο δασικό φυτώριο.

Στις αναδασώσεις συμμετείχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παίδων με την πρόεδρο, Βασιλική Κωστή ενώ τη συνολική εποπτεία των δράσεων είχε η προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Μαρίας Τσιατούρα, με τη φροντίδα των υπαλλήλων του Δασαρχείου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.