ΕΛΛΑΔΑ

Έκαιγαν διάσπαρτες σε δασικές εκτάσεις

Φθιώτιδα: Έσβησαν και οι έξι φωτιές

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στους Δήμους Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης.

Μία δύσκολη μέρα ήταν το Σάββατο 1 Απριλίου για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στη Φθιώτιδα, οι υπάλληλοι της οποίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά έξι φωτιές μέσα σε μία μέρα, οι πέντε εκ των οποίων σε δασική έκταση, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις στους Δήμους Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης προκειμένου οι φλόγες να τεθούν έγκαιρα υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθούν.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τις εστίες που βρίσκονταν διάσπαρτες μέσα σε δασικές εκτάσεις με ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Θυμίζεται πως γύρω στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας στο Δήμο Μακρακώμης, η οποία έκαψε δασική έκταση με δέντρα, όπως έγραψε το lamiareport.gr.

Παράλληλα, ενημέρωση υπήρξε στο κέντρο της Πυροσβεστικής και για μία δεύτερη που είχε εκδηλωθεί περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Μαυρομαντήλας, όπου κάηκαν καλαμιές σε σούδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο μέρος που είναι πλησίον του Μαλιακού.

Ακόμη νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, είχε ειδοποιηθεί το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση στη θέση «Λικότσα». Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα, ενώ στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Επιπλέον, στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» -στην οποία πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και την περασμένη Δευτερα (27/03)- και η δεύτερη έξω από το Μώλο.

Νέα ειδοποίηση είχε υπάρξει γύρω στις 15:30 για εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή έχει καεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και μάλιστα ύστερα από ανθρώπινη «παρέμβαση».

Όλες οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο και έσβησαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.