ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Γ. Δελής: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν παιχνίδια με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν ολοκληρώνεται για να αξιοποιείται και να παίζονται παιχνίδια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ 1. Όπως σημείωσε, «δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης για τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, εάν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της φασιστικής οργάνωσης μέχρι τον γ' βαθμό και είχε βγει μία οριστική και αμετάκλητη απόφαση για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, οπότε δεν θα υπήρχε δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές».

«Το ότι δεν έγινε εδώ και 8 χρόνια και σήμερα γίνεται αυτή η συζήτηση αποδεικνύει την υποκρισία αυτών των ρυθμίσεων, αλλά και των πολιτικών κομμάτων που αξιοποιούν την υπόθεση στην ενδοαστική τους αντιπαράθεση» είπε. Υπογράμμισε ότι «η εγκληματικότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης προκύπτει από τη ναζιστική ιδεολογία της, είναι πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί, από την κοινωνία, τους φορείς και τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία».

Αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα, με την πρόταση της ΝΔ, καθώς έχει απαράδεκτες προϋποθέσεις και στηρίζεται στον αντιτρομοκρατικό νόμο που στοχοποιεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα». Επίσης, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αντιδραστική» τη ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί καθώς, όπως είπε, «εισάγει απαράδεκτες γενικεύσεις για συμμετοχή στις εκλογές που θα κρίνεται από τον 'Αρειο Πάγο, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνει έναν ιδιότυπο έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων».

Αναφερόμενος στην οικονομική και κοινωνική πολιτική «που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε πως «έχουμε την εξάπλωση της φτώχειας, τη μεγάλη ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς που δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας». «Η σύμπλευσή τους και σε αυτά τα θέματα», σημείωσε ο Γιάννης Δελής, «αποτυπώθηκε και στη Βουλή, όταν αρνήθηκαν να κάνουν δεκτές τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, σε καύσιμα και Ενέργεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.