ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσε η πρώην υπουργός

Γεροβασίλη: Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, πολύ πιθανή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός της με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 21 Μαΐου.  

Ερωτηθείσα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, η κα Γεροβασίλη απάντησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ την Κυριακή: «Η κάλπη θα απαντήσει. Εκτιμώ ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

«Άκουσα ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε να κάνει διάλογο. Περιμένουμε όλοι να το δούμε διότι την προηγούμενη φορά το είχε αρνηθεί. Ένας προεκλογικός διάλογος θα πρέπει να έχει πολλαπλές συζητήσεις προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και να μπορέσει αντικειμενικά ποια επιλογή θα κάνει στις εκλογές. Ο λόγος πρέπει να είναι προγραμματικός και μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

«Η ιστορία της χώρας δεν ξεκινάει το 2015. Η ιστορία έχει πίσω της πολλά και ξεκινάει προ του 2015, έχει πίσω της δύο μνημόνια που απέτυχαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια γι' αυτό και χρειάστηκε να υιοθετήσουμε και να βγάλουμε εις πέρας ένα τρίτο μνημόνιο. Αυτά τα δύο μνημόνια είχαν 12 μειώσεις συντάξεων Βεβαίως και στις μέρες μας τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα. Ωστόσο, οι μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες παλέψαμε να απαλλάξουμε τη χώρα, υιοθετήθηκαν και νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά, Βενιζέλου και νωρίτερα», πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στο νερό, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού μαζί με σειρά ιδιωτικοποιήσεων - που ήταν το κεντρικό αφήγημα των μνημονίων - ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για να μείνουν στο δημόσιο τα πλειοψηφικά πακέτα. Διατηρήσαμε τη μνημονιακή υποχρέωση με πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο.Ο νυν Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν το 2019 στις εκλογές στρατηγικό επενδυτή στο νερό. Στρατηγικός επενδυτής δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει εκτός από ιδιώτη», επισημαίνοντας ότι τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει «τροπολογία για την προσαρμογή με την απόφαση του ΣτΕ και θα έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να το ψηφίσει. Εφόσον είναι βέβαιως και το υπόσχεται για την επόμενη τετραετία, έχει την ευκαιρία να το κάνει αύριο».

«Από τη μία πλευρά έχουμε την απόφαση του ΣτΕ και οφείλει και είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να επιστρέψουν οι μετοχές. Πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση η ρυθμιστική αρχή. Οι ρυθμιστικές αρχές είναι για να ελέγχουν τον ανταγωνισμό στην ελεύθερη αγορά. Ποια ελεύθερη αγορά στο νερό ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης και πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε ρυθμιστική αρχή για το νερό; Την ώρα που η ΝΔ νομοθέτησε την ύπαρξη ρυθμιστικής αρχής ξεσηκώθηκε η Ελλάδα. Δεν ξεσηκώθηκε τζάμπα και δεν είναι ανόητη διότι το να ιδρύσεις ρυθμιστική αρχή σημαίνει ιδιωτικοποίηση», υποστήριξε η κα Γεροβασίλη.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μιλάει αυτή που έστελνε τους ασθενείς της εκλογικής της περιφέρειας στο δικό της ιδιωτικό θεραπευτήριο. Φρόντιζαν οι δικοί της σύντροφοι της να χαλάνε τους αξονικούς τομογράφους στο Δημόσιο Νοσοκομείο Άρτας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.