ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ιράν: Νέες κυρώσεις από την ΕΕ και τη Βρετανία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Περιοριστικά μέτρα σε βάρος οκτώ ατόμων και μίας οντότητας ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε βάρος άλλων οκτώ ατόμων και μίας οντότητας που ευθύνονται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.

Όπως ανέφερε, το Συμβούλιο επιβάλλει κυρώσεις στην Ariantel, ιρανικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας, που συνέβαλε στη αρχιτεκτονική επιτήρησης τηλεπικοινωνιών που κατήρτισε η ιρανική κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τους αντιφρονούντες και τις επικριτικές φωνές στο Ιράν.

Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει επίσης βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου, μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης (IRGC) και το Συνεργατικό Ίδρυμα του IRGC - το σώμα που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των επενδύσεων του IRGC.

Από την πλευρά της η Βρετανία, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος Ιρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων μέλη του IRGC, που όπως είπε είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως σε αυτούς περιλαμβάνονται τέσσερις περιφερειακοί διοικητές του IRGC.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι μας καθιστούν και πάλι σαφές σήμερα πως δεν θα παραβλέψουμε τη στυγνή καταπίεση του καθεστώτος. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε ένα εύρος δράσεων ώστε να κάνουμε το καθεστώς να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.