ΕΛΛΑΔΑ

«Οκτώ μήνες στην απομόνωση»

Κιβωτός του Κόσμου: Το ανατριχιαστικό υπόμνημα πρώην τρόφιμου

«Τους φώναζα να σταματήσουν και τους έλεγα ότι πονάω αλλά αυτοί γέλαγαν μαζί μου» τονίζει.

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» αποκάλυψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, τα όσα βασανιστικά βίωσε όσο διάστημα βρισκόταν στις δομές της.

«Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενους της ''Κιβωτού'' δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω. Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου», ανέφερε αρχικά ο πρώην τρόφιμος, σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Και συμπλήρωσε: «Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, την νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της «Κιβωτού» ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους».

«Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθεί ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», αποκάλυψε στο υπόμνημά του πρώην τρόφιμος της «Κιβωτου».

Σε ανακριτή για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον δυο νέα δικαστικά «μέτωπα» έχει πλέον να αντιμετωπίσει ο πατέρας Αντώνιος και οι 7 συνεργάτες του, οι οποίοι διώκονται από την εισαγγελία για την υπόθεση των σεξουαλικών και σωματικών κακοποιήσεων τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για δυο παιδιά τα οποία είχαν βρει «καταφύγιο» σε δομές της ΜΚΟ, αλλά, σύμφωνα με διώξεις που ασκήθηκαν χθες από την εισαγγελία, φέρονται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα Αντώνιο ενώ κάποια άλλα είχαν υποστεί βαριές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές από τους 7 συνεργάτες του.

Πλέον, μετά την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης για τον ιδρυτή της Οργάνωσης για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων που βαρύνουν τους συνεργάτες του, ο ιεράς θα κληθεί σε απολογία το επόμενο διάστημα από τον ανακριτή και αμέσως μετά θα κριθεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Παράλληλα, για τον κατηγορούμενο ιερέα και τους συνεργάτες του θα δρομολογηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα δίκη ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα άλλα αδικήματα που είναι σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για: Βαριά σωματική βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή. Αυτές οι κατηγορίες βαρύνουν κατά περίπτωση τους 7 πρώην εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού και συνεργάτες του πατρός Αντωνίου, ενώ ο ίδιος ο ιεράς βαρύνεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις. Ακόμη, ένας παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Η δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελικές αρχές, κατά το σκέλος που αφορά στα παραπάνω πλημμελήματα διαχωρίστηκε (από το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια) λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, καθώς αυτά φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Έτσι, ως προς αυτό το σκέλος η υπόθεση θα οδηγηθεί άμεσα σε δίκη ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με κατηγορούμενους τον ιερέα και τους συνεργάτες του, πρώην εργαζόμενους σε δομές της Οργάνωσης.

Αντίθετα, η δικογραφία κατά το μέρος της εκείνο που αφορά στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος αφού καλέσει τους πρώτους μάρτυρες της υπόθεσης για καταθέσεις, εν συνεχεία θα στείλει κλήση προς απολογία στον πατέρα Αντώνιο. Αμέσως μετά την απολογία ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν για την «τύχη» του ιερέα, αν δηλαδή θα αποφασίσουν προφυλάκιση ή επιβολή περιοριστικών όρων.

Όμως στις δυο αυτές δικογραφίες που «τρέχουν» για τον ιδρυτή της ΜΚΟ και τους συνεργάτες του είναι πολύ πιθανόν να προστεθούν και άλλες. Και αυτό καθώς δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι εισαγγελίες Πειραιά και Χίου να ξεκινήσουν προκαταρκτικές έρευνες για τεκταινόμενα όλα αυτά τα χρόνια σε δομές της Κιβωτού, δεδομένου ότι από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε στην Αθήνα, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης και άλλων αξιόποινων πράξεων, που δεν σχετίζονται με τις παραπάνω αλλά αφορούν άλλα πρόσωπα- τρόφιμους αλλά και εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού. Για το λόγο αυτό, αντίγραφα της δικογραφίας που σχημάτισε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα αποσταλούν στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.