ΚΟΣΜΟΣ

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Φεβρουάριο ήταν 29,54 βαθμοί Κελσίου

Κλείνουν τα σχολεία σε περιοχές της Ινδίας λόγω καύσωνα

Οι αρχές σε περιοχές της Ινδίας έκλεισαν για μια εβδομάδα τα σχολεία μετά την καταγραφή εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον σε δύο κρατίδια--στην Τριπούρα στα βορειοανατολικά και στη Δυτική Βεγγάλη στα ανατολικά--τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα καθώς η θερμοκρασία ανήλθε 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Η Καλκούτα (Κολκάτα), πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, κατέγραψε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στις 13 Απριλίου και 41 στις 14 Απριλίου, πάνω από πέντε βαθμούς υψηλότερες από το φυσιολογικό για αυτή την εποχή του χρόνου, όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζ.Κ.Ντας, ένας αξιωματούχος στην κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τον Φεβρουάριο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι η Ινδία πιθανόν να βίωνε κύματα καύσωνα κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Φεβρουάριο στην Ινδία ήταν 29,54 βαθμοί Κελσίου--η υψηλότερη από το 1901, όταν ξεκίνησαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν είναι με κάποιο τρόπο ευάλωτοι στην ακραία ζέστη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.