ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Λεφτά για συρματοπλέγματα στα σύνορα ή ευρωπαϊκά κονδύλια για την οικονομία και την κοινωνία;

Η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί οι θετικές απόψεις της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνολικά για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταψηφίστηκαν από την Δεξιά και την Ακροδεξιά, επειδή, σε αυτές περιλαμβάνονταν μια τροπολογία εναντίον της χρηματοδότησης με ευρωπαϊκά κονδύλια του φράχτη του Έβρου.

Αντί για το όλον που συνιστά αρνητική εξέλιξη για τη χώρα με δεδομένη την παραδοσιακή τοποθέτηση τής Ευρωβουλής υπέρ μιας περισσότερο κοινωνικής και αλληλέγγυας Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβάλλει μια ανθυπολεπτόμερεια που θεωρεί ότι δικαιώνει την πολιτική της Ευρώπης-φρούριο με την Ελλάδα στο ρόλο του μαντρόσκυλου.

Ελληνικό κόμμα, η ΝΔ, πανηγυρίζει γιατί διακυβεύονται κοινοτικά χρήματα για την ελληνική οικονομία, την υγεία, την Παιδεία, τις υποδομές, την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ευελπιστεί, αν μελλοντικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Commission συμμεριστούν την αντιπροσφυγική υστερία της, να λάβει μερικά ψωροεκατομμύρια για συρματοπλέγματα!

Πρόκειται για το άκρον άωτον του πολιτικού κυνισμού, της τοξικότητας και του θριάμβου της ακροδεξιάς ηγεμονίας με ή χωρίς τους φασίστες στη Βουλή.

Τους αντικαθιστά επάξια ο ακροδεξιοκεντρώος συρφετός που βάστα με να σε βαστώ με τον Μητσοτάκη, ορίζει πια τις τύχες της ΝΔ και εφόσον κληθεί να κυβερνήσει ξανά την τύχη της χώρας και του μέλλοντός της.

Ένα ακόμη δυνατό καμπανάκι για τη Δημοκρατία και την κοινωνία που θέλουμε.

Θα το ακούσουμε ή ηλιθιωδώς θα μας πείσουν ότι ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βυσσοδόμησε και μπόρεσε να σύρει μια...άβουλη Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και τέσσερις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες + το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου συμμετέχει η ΝΔ, στις θέσεις του;

100 εκατομμύρια για φράχτες που ισοδυναμούν με το σύνολο της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια ή διπλασιασμός των κονδυλίων του Προϋπολογισμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Να, ένα ακόμη δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ευθύμης 17:04 21/04/2023

    … εύλογα λοιπόν αναρωτιέμαι κάποιος, για το ποιός έβαλε αυτή την τροπολογία σε ένα τοσό σημαντικό νομοσχέδιο;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.