ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΝΒΑ

Νίκες για Κλίπερς και Τίμπεργουλβς πριν την τελευταία αγωνιστική

Οι Λ.Α. Κλίπερς νίκησαν το Πόρτλαντ (136-125) και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς τους Σαν Αντόνιο Σπερς (151-131) την παραμονή της τελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου στο NBA, όπου όλες οι ομάδες θα συγκρουστούν.

Οι Κλίπερς και οι Τίμπεργουλβς σημείωσαν σημαντικές νίκες, αλλά όλα παραμένουν ανοιχτά στη Δυτική Περιφέρεια, όπου πέντε ομάδες διεκδικούν τις θέσεις 5 έως 9, γνωρίζοντας ότι οι θέσεις 5 και 6 δεν θα χρειαστεί να παίξουν play-in.

Οι Κλίπερς βασίστηκαν στους Κάουι Λέοναρντ (27 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Ράσελ Γουέστμπρουκ (20 πόντοι) για να νικήσουν τους Τρέιλ Μπλέιζερς που είχαν ήδη αποκλειστεί.

Στο Όστιν, όπου παιζόταν το παιχνίδι μεταξύ των Σπερς που μετεγκαταστάθηκαν στην πρωτεύουσα του Τέξας και των Τίμπεργουλβς, το συγκρότημα της Μινεσότα νίκησε εύκολα τους γηπεδούχους.

Ο Άντονι Έντουαρντς πέτυχε 33 πόντους, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς σημείωσε 22 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ υπέγραψε double-double (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Εκτός από τη Μινεσότα, η οποία είναι πλέον εγγυημένη για τα play-in, λόγω της νίκης των Κλίπερς τέσσερις ομάδες μπορούν να περάσουν από τα play-off στα play-in και το αντίστροφο.

Οι Πέλικανς (8οι), που αντιμετωπίζουν τους Τίμπεργουλβς (9οι), πρέπει να νικήσουν για να ελπίζουν στην πέμπτη ή έκτη θέση, αν τα σενάρια των άλλων αγώνων είναι ευνοϊκά γι΄ αυτούς.

Οι Κλίπερς (5οι) αντιμετωπίζουν τον Φοίνιξ και μια νίκη θα τους εξασφάλιζε την πέμπτη θέση, αλλά θα μπορούσαν σε περίπτωση ήττας, και σε δυσμενές σενάριο στα άλλα παιχνίδια, να πέσουν στην έβδομη.

Οι άλλες δύο ομάδες που ενδιαφέρονται στη Δύση είναι οι Γουόριορς (6οι) που παίζουν το Πόρτλαντ και οι Λέικερς (7οι), που αντιμετωπίζουν τους Τζαζ.

Η ήδη αποκλεισμένη Γιούτα φιλοξένησε τους Νάγκετς σε έναν αγώνα χωρίς πολλά διακυβεύματα, με το Ντένβερ να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη Δύση. Για την ιστορία, οι Τζαζ νίκησαν με 118-114.

Συνοπτικά οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί ή αναμένουν για να παίξουν στα play-off της σεζόν 2022-23, μία ημέρα πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ήδη έχουν προκριθεί: Μιλγουόκι Μπακς (Ν.1), Μπόστον Σέλτικς (Ν.2), Φιλαδέλφια Σίξερς (Ν.3), Κλίβελαντ Καβαλίερς (Ν.4), Νιου Γιορκ Νικς (Ν.5), Μπρούκλιν Νετς (Ν.6)

Πλέι οφ: Μαϊάμι Χιτ (Ν.7), Ατλάντα Χοκς (Ν.8), Τορόντο Ράπτορς (Ν.9), Σικάγο Μπουλς (Ν.10)

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Έχουν ήδη προκριθεί: Ντένβερ Νάγκετς (Ν.1), Μέμφις Γκρίζλις (Ν.2), Σακραμέντο Κινγκς (Ν.3), Φοίνιξ Σανς (Ν.4)

Σε αναμονή: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Λ.Α. Κλίπερς, Λ.Α. Λέικερς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (N.10)

*Οι έξι πρώτοι κάθε περιφέρειας προκρίνονται απευθείας στα play-off, ενώ οι ομάδες που κατατάσσονται από την 7η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στα play-in. Σε αγκύλες, ο αριθμός της θέσης που έχει καταλάβει κάθε ομάδα στην περιφέρειά της.

Τα αποτελέσματα:

Σαν Αντόνιο-Μινεσότα 131-151

Λ.Α. Κλίπερς-Πόρτλαντ 136-125

Γιούτα-Ντένβερ 118-114

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.