ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

«Προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου» είναι η πολιτική του Πεκίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλώνει ο πρόεδρος Σι

Η πολιτική της Κίνας για την Ουκρανία μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: «προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου», δήλωσε σήμερα ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τον Κινέζο πρόεδρο να τονίζει ότι η ύψιστη προτεραιότητα είναι να ενθαρρύνει την κατάπαυση του πυρός και να τερματιστεί ο πόλεμος.

Σε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Πεκίνο, ο Σι τόνισε ότι οι σχέσεις Κίνας-ΕΕ δεν κατευθύνονται, δεν εξαρτώνται ούτε ελέγχονται από κανένα τρίτο μέρος, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι ενθάρρυνε τον Κινέζο πρόεδρο να επικοινωνήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Απαντούσε σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αν είναι ρεαλιστικό το Πεκίνο να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.