ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθούν τρόλεϊ και λεωφορεία

Πρωτομαγιά: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα Μαΐου μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ καθώς οι εργαζόμενοι θα τιμήσουν με 24ωρη την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Την ίδια ώρα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από 09:00 έως 21:00 την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ που γίνεται σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΛ αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 1η Μαΐου 2023, συνεπεία της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ, κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό. ημέρας.

Στην Αθήνα η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στην διακήρυξή της η ΓΣΕΕ σημειώνει:

«Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά του 2023 συνεχίζει να βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Γι αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, Οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλλεται όλοι να δώσουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων τη Δευτέρα 1η Μάη. Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής μας κινητοποίησης».

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.