ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις δημοπρασίες ομολόγων έως τον Ιούνιο προγραμματίζει το υπ. Οικονομικών

Πρόγραμμα δημοπρασιών ομολόγων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Το Δημόσιο, το οποίο μέχρι στιγμής από την αρχή του χρόνου έχει βγει στις αγορές δύο φορές αντλώντας περίπου 6 δισ. ευρώ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ακόμη τρεις «εξόδους στην αγορά» μέχρι και τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου για φέτος είχε προσδιοριστεί στα περίπου 7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, οι τρεις νέες δημοπρασίες ομολόγων θα πραγματοποιηθούν στις 19 Απριλίου, στις 17 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα δημοπρασιών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) αποτελεί μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας του Ελληνικού Δημοσίου για το έτος 2023, ενώ παράλληλα στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώνει την τελική απόφασή του αναφορικά με (i) τη διενέργεια της προγραμματισμένης δημοπρασίας (ii) το ISIN των εκδόσεων ΟΕΔ που θα δημοπρατηθούν και (iii) το ύψος των δημοπρατούμενων ποσών, μία ημέρα πριν από την ημερομηνία εκάστης δημοπρασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πληροφόρηση από την ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη ήταν κλειστές λόγω του Πάσχα των καθολικών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,08%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.