ΚΟΣΜΟΣ
Δείτε τη δημοσκόπηση
ΒΤΑ-Δημοσκόπηση: Το 81% των Βουλγάρων είναι υπερήφανοι για την εθνικότητά τους

Περίπου το 81% των Βουλγάρων δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Βούλγαροι, ενώ το 13% θεωρεί ότι η αυτοεκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ταυτότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε πρόσφατα η εταιρεία έρευνας αγοράς JTN και παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι bTV.
Μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν αισθάνονται υπερηφάνεια που είναι Βούλγαροι και το 1% ντρέπεται για την εθνικότητά του.
Ο ορισμός της βουλγαρικής ταυτότητας περιλαμβάνει θέματα όπως ο σεβασμός της νομοθεσίας της χώρας και η αποδοχή του τοπικού τρόπου ζωής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η ψήφος στις πολιτικές εκλογές προσδιορίζεται επίσης ως δομικό στοιχείο της ταυτότητας των πολιτών.
Η χρήση της βουλγαρικής γλώσσας (70%), η επίγνωση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στα άλλα μέλη της κοινότητας θεωρούνται επίσης βασικά στοιχεία της ταυτότητας των Βουλγάρων.
Σύμφωνα με το 64% των ερωτηθέντων, η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί βασιζόμενη στους δικούς της πόρους. Το 43% πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να πετύχει στη χώρα αυτή με επιμονή και σκληρή δουλειά.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.015 Βουλγάρων ανδρών και γυναικών ηλικίας 16-75 ετών. Οι ερωτηθέντες αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα του βουλγαρικού πληθυσμού όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τον τόπο της κατοικίας και το μέγεθος της κοινότητάς όπου ζουν.

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...
Women Founders and Makers
Νέος Κύκλος του προγράμματος EQUALL της Τράπεζας Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη των νέων κύκλων για τις δράσεις Women ...