ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
4 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
1 αβγό
1 κουτ. σούπας ξίδι
20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες φούρνου
1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
χυμό από 3 λεμόνια
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Στο μούλτι πολτοποιείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.

Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 3
Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, ακουμπάτε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτα!

Tips
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά για τα μπιφτέκια.
Για να γίνει τέλειος και αφράτος ο κιμάς τον ζυμώνετε τουλάχιστον για 4-5 λεπτά με τα χέρια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώμη αντί για ψωμί στα μπιφτέκια σας. Θα βγουν το ίδιο αφράτα χωρίς διαφορά στη γεύση.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.