ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Πάτρα

Δημ. Κουτσούμπας: Την Κυριακή μια επιλογή υπάρχει: ΚΚΕ δαγκωτό

«Στις εκλογές της Κυριακής, υπάρχει ελπίδα για τον λαό και τη νεολαία μας. Και η ελπίδα δυναμώνει όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Γι' αυτό την Κυριακή μια επιλογή υπάρχει: ΚΚΕ δαγκωτό».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχει ελπίδα, δεν είναι όλα μαύρα και απαισιόδοξα» και συνέχισε: «Δεν υπάρχει μόνο η επιλογή του μικρότερου κακού, που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Ευτυχώς, σε αυτή τη χώρα υπάρχει και η θετική επιλογή. Η εργατική τάξη, ο λαός μας το έχει κατακτήσει αυτό με το ίδιο του το αίμα: Υπάρχει το κόκκινο, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γι' αυτό, λοιπόν, με την καρδιά και το μυαλό, πάμε για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Για να ανασάνουμε, να αναθαρρήσουμε, να χαμογελάσουμε, να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες των ζωών μας. Να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα για να τους πολεμήσουμε. Να βελτιώσουμε τις ζωές μας».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «κανείς δεν πρέπει να πάει με βαριά καρδιά να τους ψηφίσει, να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία, όπως τους ζητάνε τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και ευθύνονται γι' αυτό το χάλι που ζούμε και τώρα ετοιμάζονται να καθίσουν ξανά στις κυβερνητικές πολυθρόνες, με όποια σύνθεση τελικά αποφασίσουν, και να του κάνουν τον βίο αβίωτο».

Ακόμη, είπε ότι «χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ, χαμένη είναι η ψήφος που θα δώσει περισσότερες έδρες στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και θα της κάνει πιο εύκολο το έργο να περνάει νόμους εις βάρος των πολλών, υπέρ των λίγων».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ‘ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη', και ασχολείται με το ΚΚΕ σε κάθε ομιλία του' γιατί, όπως φαίνεται, έχει πάρει το μήνυμα ότι χιλιάδες προοδευτικοί, αριστεροί άνθρωποι βαρέθηκαν την κοροϊδία του, βαρέθηκαν τη μια να τον βλέπουν να ψηφίζει μνημόνια και την επόμενη τα 200 νομοσχέδια του Μητσοτάκη και τώρα του γυρίζουν την πλάτη, στρέφουν το βλέμμα προς το ΚΚΕ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα, παρακολουθήσαμε μια γνωστή αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του συστήματος για το αν τα προγράμματά τους είναι ή όχι ‘κοστολογημένα'» και συμπλήρωσε:

«Δεν βαρέθηκαν, σε κάθε προεκλογική περίοδο την ίδια συζήτηση; Πάντως ο κόσμος τους βαρέθηκε και δεν δίνει σημασία. Είναι λογικό, όμως, να τσακώνονται για αυτό και όχι για την ουσία, για τη στόχευση των προγραμμάτων τους, αφού αυτή είναι ίδια. Γιατί αυτά τα προγράμματα είναι γραμμένα με τις πένες των επιχειρηματικών ομίλων, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Κομισιόν, του ΝΑΤΟ. Γιατί ‘κεντρικές ιδέες' τους είναι η δημοσιονομική σταθερότητα με την επιστροφή των ματωμένων πλεονασμάτων, η σταθερότητα των τραπεζών, η διαμόρφωση ‘ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος', που σημαίνει τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Γιατί στις πρώτες σελίδες τους περιέχουν τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα νομοθετήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση για να εκταμιεύονται οι δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και να πηγαίνουν ‘καρφί' στην τσέπη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όταν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για αν είναι κοστολογημένα τα προγράμματα τους, ένα πράγμα καταλαβαίνει ο εργάτης, ο άνθρωπος του μόχθου» και πρόσθεσε: «Ότι οι δικές του ανάγκες έχουν ήδη κοστολογηθεί και έχουν πεταχτεί έξω από τα προγράμματά τους, γιατί εκεί υπάρχουν μόνο τα κέρδη των λίγων, των ομίλων».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «οι πραγματικές ανάγκες υπάρχουν και μάλιστα με μεγάλα γράμματα, στο πρόγραμμα του ΚΚΕ» και συμπλήρωσε:

«Μόνο το πρόγραμμα του ΚΚΕ ανοίγει έναν διαφορετικό δρόμο για να έχουν όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 7ωρο 5ήμερο 35ωρο, σύγχρονη και ασφαλή στέγη, δωρεάν παιδεία και υγεία, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, κατοχυρωμένο δικαίωμα στις διακοπές».

«Αυτά έπρεπε να είναι τα ζητούμενα τον 21ο αιώνα και όχι το πώς θα βγάλουμε τον μήνα», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι κοστολογημένο και δεν κοστίζει τίποτε απολύτως για τον λαό».

«Επειδή, λοιπόν, τα προγράμματα των άλλων κομμάτων ταυτίζονται», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «παρακολουθούμε και μια άλλη αποκρουστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου».

Όπως είπε, «Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν πάρει το σύνθημα της ‘Αλλαγής' και το περιφέρουν από συγκέντρωση σε συγκέντρωση, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε έχουμε καμία αγωνία να βγάλουμε πόρισμα, για το ποιος είναι ο νόμιμος κληρονόμος και ποιος έχει την επικαρπία».

Επίσης, ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία, δεν ενδιαφέρονται για τις σκιαμαχίες των άλλων που αφορούν το παρελθόν, αλλά για ένα πράγμα ενδιαφέρονται, δηλαδή για το πώς θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον».

Όπως σημείωσε «και τα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν το διασφαλίζουν αυτό, δεν έχουν καμία ουσιαστική απάντηση να δώσουν στις αγωνίες τους», συμπληρώνοντας:

«Επειδή, λοιπόν, τα προγράμματα όλων των άλλων είναι κοινά και μόνο το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι στον αντίποδα, γι' αυτό μόνο οι κομμουνιστές μπορούν σήμερα να αξιοποιούν, όποια θέση τους εμπιστεύεται ο λαός, για να αντιπολιτεύονται, να πολεμούν αυτό το βάρβαρο σύστημα, αυτή την κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, για να μπορεί ο λαός να μένει όρθιος, να έχει κατακτήσεις, να καλυτερεύει, όσο γίνεται, τη ζωή του».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «σήμερα δεν είμαστε στο 2012 ή το 2015» και πρόσθεσε: «Τους γνωρίσαμε όλους ως κυβέρνηση. Είδαμε ξανά και ξανά τα μεγάλα λόγια να πηγαίνουν περίπατο, τις υποσχέσεις να πετιούνται στα σκουπίδια, το εμπόριο ελπίδας να δίνει τη θέση του στην απογοήτευση. Δεν είμαστε, όμως, ούτε στο 2019. Και αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε δώσει μεγάλες μάχες απέναντι στην πολιτική που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση με αυτή της προηγούμενης, του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Αυτά τα χρόνια, δώσαμε μάχες μέσα στην πανδημία, σπάσαμε τις απαράδεκτες απαγορεύσεις και βγήκαμε στους δρόμους. Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δεν περιμέναμε να ‘λογαριαστούμε μετά', ούτε προτείναμε εμείς υπουργούς κοινής αποδοχής με τη ΝΔ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κοινό έχουμε, άλλωστε, να αποδεχτούμε εμείς με αυτούς; Αφού είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η δημοτική αρχή της Πάτρας και ο δήμαρχος της, έχουν γίνει σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα. Ο Κώστας Πελετίδης θα μείνει εδώ, θα εκλεγεί ξανά δήμαρχος της Πάτρας και όσοι κάνουν άλλα σχέδια θα φάνε τα μούτρα τους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους: «Ξέρετε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να ‘ταράξει τα νερά'. Να φέρει μια Δευτέρα στις 22 Μάη που δεν θα μοιάζει με τις προηγούμενες μέρες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.