ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Εκλογές Τουρκία: Καταγγελία για ξυλοδαρμό βουλευτή του CHP που μίλησε ανοιχτά για νοθεία

Επίθεση στο χωριό Καράαλι της επαρχίας Σανλιούρφα στη νότια Τουρκία καταγγέλλουν μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ηγείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια των σημερινών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Αλί Σεκέρ, καταγγέλει πως ξυλοκοπήθηκε και μιλά για νοθεία στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια υπέρ του Ερντογάν: «Μια ομάδα 30 ατόμων επιχείρησε να προβεί σε λινστάρισμα. Μία ψήφος για εμάς, πέφτει ως 366 ψήφοι για τον Ερντογάν», τόνισε.

Επίσης ο αντιπρόεδρος του κόμματος ανάρτησε στο twitter πως: «ο Αλί Σεκέρ, ο βουλευτής μας, ξυλοκοπήθηκε από μια ομάδα επειδή αντιτάχθηκε στις παρατυπίες στην κάλπη! Προειδοποιούμε τις αρχές. διασφαλίζουμε την ασφάλεια της κάλπης, διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συναδέλφων και των παρατηρητών μας!».

Επίθεση δέχθηκε στο εκλογικό κεντρό που ξυλοκοπήθηκε ο Σεκέρ δέχθηκε ο επίσης βουλευτής της Ούρφα, Μαχμούτ Τανάλ ο οποίος έγραψε στο twitter: Ο βουλευτής μας της Κωνσταντινούπολης Αλί Σεκέρ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα στη συνοικία Σανλιούρφα επειδή αντιτάχθηκε στην παράνομη ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε στο Καρααλί. Έγινε και επίθεση εναντίον μου. Εδώ υπάρχει κρατική αδυναμία! Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και επιθέσεις, θα προστατέψουμε τα σεντούκια! Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!»

Καταγγελίες για “δωροδοκία” ψηφοφόρων από το AKP

Στο μεταξύ χρήστες στα social media καταγγέλουν πως μέλη του AKP, του κόμματος του Ερντογάν, μοιράζουν έξω από εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, δωρεάν πακέτα ίντερνετ για να… δωροδοκήσουν τους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.