ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Γερμανία: Συγνώμη από τον αντιπρόεδρο της DFP που χλεύασε τον Ζελένσκι

Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB) Χέρμαν Βίνκλερ ζήτησε σήμερα (15/5) συγγνώμη για μια ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία χλεύαζε την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο.

Ο Ζελένσκι είχε χθες (14/5) συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με πολλά σημεία του κεντρικού Βερολίνου να έχουν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.
Ο Βίνκλερ, ο οποίος ηγείται της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σαξονίας στα ανατολικά της χώρας, είχε παραπονεθεί για κλείσιμο δρόμων και άλλους περιορισμούς ασφαλείας, λέγοντας ότι «τουλάχιστον το Σοβιετικό Μνημείο στο Treptower Park παραμένει όρθιο προς το παρόν».
Είπε ότι η πόλη έκλεισε για την επίσκεψη «πρώην Ουκρανού ηθοποιού» αφού όπως είναι γνωστό ο Ζελένσκι ήταν ηθοποιός πριν από την εκλογή του.

Το μνημείο Treptower Park είναι ένα μνημείο για τους πεσόντες Σοβιετικούς στρατιώτες στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Η DFB είπε ότι τα σχόλιά του ήταν απαράδεκτα και το θέμα θα τεθεί σε μια συνάντηση των επικεφαλής περιφερειακών ομοσπονδιών μετά τη συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της DFB Μπερντ Νόιεντορφ με τον Βίνκελ.
«Σε αυτή τη συζήτηση ο Νόιεντορφ κατέστησε πολύ σαφές ότι τα σχόλια του Βίνκλερ σχετικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγιναν δεκτά ως αφόρητα και προσβλητικά», ανέφερε η DFB σε ανακοίνωσή της.
«Θεωρεί την προσέγγιση του Βίνκλερ ως ασύμβατη με τις βασικές αρχές της DFB. Ο Νόιεντορφ θα θέσει το θέμα αυτού του περιστατικού στη συνεδρίαση των προέδρων περιφερειακών ομοσπονδιών την επόμενη Τετάρτη.»

Ο Βίνκλερ, ο οποίος μεγάλωσε στην τότε Ανατολική Γερμανία, έκτοτε διέγραψε την ανάρτησή του, και ζήτησε συγγνώμη.
«Η ανάρτηση δημιουργήθηκε σε μια πολύ συναισθηματική κατάσταση για μένα στο μνημείο στο πάρκο Treptower», έγραψε στο Facebook.
«Δεν θα το ξαναέγραφα με τέτοιο τρόπο. Ζητώ συγγνώμη για αυτό και για τον εκνευρισμό που προκάλεσε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.