ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές 2023

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη

Στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ γράφοντας για τις Εκλογές 2023.

Ύστερα από τη μακροχρόνια δημοσιονομική κρίση και τα μνημόνια, οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να μην μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ. Σχολιάζοντας τη σημερινική εκλογική διαδικασία, τα μεγαλύτερα γερμανικά δίκτυα γράφουν για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και το κλίμα σταθερότητας που διαμορφώθηκε επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Σε αυτές τις εκλογές οι Έλληνες θα αποφασίσουν ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα τους. Τα στρατόπεδα είναι δύο. Στη μία πλευρά βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προωθεί τη σταθερότητα, τη φορολογική ελάφρυνση και τις επενδύσεις. Στην άλλη πλευρά, το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ υπό τον ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα που προκρίνει την επέκταση του κράτους πρόνοιας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του γερμανικού zdf.

Στη θετική πορεία της ελληνική οικονομίας εστίασε, με τη σειρά της, η Frankfurter Allgemeine γράφοντας ότι την τελευταία τετραετία υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η χώρα βρήκε το δρόμο της επιστροφής στην ανάπτυξη και επωφελήθηκε όχι μόνο από την άνθηση του τουρισμού αλλά και από την ανάκαμψη σε τομείς της οικονομίας.

«Η οικονομία είναι σταθερή. Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Η επιστροφή Τσίπρα και του Βαρουφάκη δεν είναι πιθανή. Οι οιωνοί για έναν ''προοδευτικό συνασπισμό", όπως τον αποκαλεί ο Τσίπρας, είναι επομένως κακοί» σημειώνεται.

«Οι εξαγωγές της Ελλάδας βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ. Η ανεργία μειώθηκε σχεδόν στο μισό, σε λιγότερο από 11%, κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του Μητσοτάκη. Επιπλέον, υπήρξαν επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική: οι σχέσεις με την Τουρκία βελτιώθηκαν μετά τους σεισμούς, καθώς η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε ομάδες διάσωσης» τονίζει η tagesschau.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.