ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι κατέρριψε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Kinjal στη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Μόσχα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον πύραυλο Kinjal, κατά την πρώτη παρουσίασή του το 2018, «ιδανικό όπλο», γιατί είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτισθεί από την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου.

«Συγχαίρω τον ουκρανικό λαό για αυτό το ιστορικό γεγονός», ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο στρατηγός Μίκολα Ολεστσούκ. «Ναι, καταρρίψαμε τον πύραυλο Kinjal, που δεν έχει ισοδύναμο», είπε.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ο πύραυλος καταρρίφθηκε από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από το Κίεβο γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) προχθές Πέμπτη.

Η Ουκρανία ζήτησε από τους συμμάχους της στη Δύση να τη βοηθήσουν ώστε να ενισχύσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς της. Καθ΄όλη τη διάρκεια του χειμώνα, η Μόσχα βομβάρδιζε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Και στα μέσα Απριλίου το Κίεβο έλαβε τους πρώτους του Patriot, που θεωρούνται ένα από τα πιο τελειοποιημένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πως οι Patriot θα ενίσχυαν «σημαντικά» την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στα ρωσικά πλήγματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.