ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Ημερίδα «Εκπαίδευση για την ένταξη» στο ΚΕΔΕΑ

Ημερίδα ενημέρωσης και αναστοχασμού για το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 7 Μαΐου 2023(ώρα έναρξης 12:00)στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη).

Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη» είναι ένα 9μηνο δωρεάν μοριοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (και αποφοίτους των αντίστοιχων σχολών) και στοχεύει στην κατάρτισή τους σε ζητήματα γύρω από την εκπαίδευση μαθητών/μαθητριών με προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο. Συνδιοργανώνεται και υλοποιείται από το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με τη UNICEF και υπό την εποπτεία του ΙΕΠ, στο πλαίσιο του Έργου «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών της 43ης Ετήσιας Συνάντησης του Τομέα Γλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ) και απευθύνεται τόσο σε συμμετέχοντες/ουσες στο πρόγραμμα, όσο και σε εκπαιδευτικούς και αποφοίτους που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση μαθητών/μαθητριών με μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο. Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το περιεχόμενο του επιμορφωτικού προγράμματος και τον τρόπο υλοποίησής του από τα τρία Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με την αξιολόγηση προηγούμενων κύκλων του προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πατρών). Τέλος, θα λάβουν ανατροφοδότηση από συμμετέχοντες/ουσες στον τρέχοντα κύκλο και θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της 43ης Ετήσιας Συνάντησης του Τομέα Γλωσσολογίας ΑΠΘ:

https://www.lit.auth.gr/amgl43/el/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.