ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις

ΗΠΑ: Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για μία προσωρινή συμφωνία με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την οροφή του ύψους δανεισμού των ΗΠΑ, η επόμενη πρόκληση για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, είναι να την προωθήσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ήδη να την καταψηφίσουν.

Καθώς οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων καταρτίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την άρση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μακάρθι είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανάληψη παρασκηνιακής δράσης.

“ Θα προσπαθήσουμε” να σταματήσουμε την ψήφισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Τσιπ Ρόι, που έχει σημαντική θέση μεταξύ των μελών της σκληροπυρηνικής ομάδας (the House Freedom Caucus) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ασκούν κριτική στο χρονικό πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και στους όρους επί των οποίων αυτή καταρτίστηκε, καθώς οι όροι δημοσιοποιούνται.

Ωστόσο, ο Μακάρθι δηλώνει ότι αναμένει πως η αναφερόμενη συμφωνία θα προσελκύσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.