ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση

Οργισμένη αντίδραση Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη: Προσωπική προσβολή

Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε οργισμένα, το Σάββατο (27/05), στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θέτοντας έτσι εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, ο Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για συμβολική και ηθική κίνηση από πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, τους λόγους για την οποία – όπως επισημαίνει – «αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Ακόμα, ο Χάρης Καστανίδης χαρακτηρίζει την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ως «προσωπική προσβολή» και σημειώνει πως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ταυτόχρονα με την ενημέρωση που είχε και ο Τύπος.

Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως «δίνει μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης είτε ως απλός μαχόμενος πολίτης είτε ως μετέχων στο ψηφοδέλτιο», αφού «ουδέποτε εξάρτησε τη στάση του από οφίκια».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καστανίδη έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α' Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη»

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚωσταΣ 22:36 27/05/2023

    Πάντα ταπεινός και ανώτερος…μπράβο σας!!!

  2. Την ίδια οργή, απαγοήτευση και λύπη αισθανόμαστε και ‘μείς,
    τα μέλη και οι φίλοι από την βάση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής !
    γιατί ο πρόεδρός μας όχι μόνον δεν μας υπολογίζει κάνοντας υστερικές κινήσεις τακτικής , προσβάλλοντας την πίστη και την νοημοσύνη μας γΙά την πρόοδο στην πατριδα μας ….
    Τώρα που έχουμε δείξει ότι ξιελουμε και δικαιούμεθα να καταλαμβάνουμε τον χώρο της Αξιωμα5ικής Αντιολίτυεσης
    Συντ4οφε Ανδρουλάκη σταμάτα τις κ γκάφες σου !
    Μιλένα Αποστολακη , Βενιζέλος. , Καϊλή. Και τέτοια Φρούτα δεν έχουν θέση στην προσπαθ3ια μας για πρόοδο της κοινωνίας μας ..αν δεν μας ακούς θα σε καθαιρ3σουμε !
    Η υπόθεσης Παρ@γκονισμού του Χαρυ Καστ@νιδη φερν3ι τον κόμπο στο χτένι !
    Θα σε στ3ιλουμε σπίτι σ ου , τ ´αντιλ@μβάνεσαι;

  3. Η προσβολή Ανδρουλάκη προς τον καλύτερο και εντιμότερο Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έχει άσχημες συνέπειες! Όπως φαίνεται ο Ανδρουλάκης θέλει να επιβάλλει έναν κομματικό στρατό δικό του αλλά οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Στις εκλογές της 25-6-2023 δεν θα δεχθούμε να είναι υποψήφιος ο Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη και να πετάει στα σκουπίδια την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλονίκης! Η μόνη λύση για να επανέλθει η ενότητα είναι να πάει σε μια από τις τόσες περιφέρειες της Αθήνας και του Πειραιά όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε 4ο κόμμα με μικρότερα ποσοστά από την Α΄ Θεσσαλονίκης. Ίσως έτσι να κόψει και την εκλογή της Αποστολάκη, ανύπαρκτης πολιτικά και επιστημονικά, η οποία βγήκε βουλευτίνα και έγινε υπουργός έχοντας τελειώσει τη νομική και έχοντας ένα παιδί. Η Αποστολάκη αντίθετα με την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε δημόσια ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι καν υποψήφια αλλά έτσι θα βγει ο άλλος κατάσκοπος της ΝΔ ο Λοβέρδος!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.